Els deu aliments per mantenir-te jove, passats els 50

Cuidar-se a certa edat és més necessari per mantenir-se en plena essència i vitalitat

Si t'estàs acostant als 50 o ja els tens, aquests aliments et trauran anys de sobre

Els aliments antiinflamatoris són la clau

Els 10 aliments per combatre l'envelliment a partir dels 50

Els 10 aliments per combatre l'envelliment a partir dels 50 / @ timolina

Rosa Campos

L'edat passa per tothom, però no tothom envelleix de la mateixa manera; el secret? Cuidar-se per dins i per fora. Mantenir una dieta sana, equilibrada i amb aliments antiinflamatoris és clau. Tot i que, una bona alimentació sense una vida tranquil·la, amb benestar i pau mental i una mica d'esport, com pot ser ioga, caminar, córrer, nadar, fer bicicleta... No serà completa. El més important és combinar-ho tot: exercici i alimentació; però, avui et deixem el secret dels 10 aliments més beneficiosos pel teu organisme si tens més de 50 anys.

La millor manera de cuidar la teva salut és incloure superaliments a la teva dieta. Aquests aliments, sempre d'origen natural, gaudeixen de propietats excepcionals per a la salut, per sobre de tots els altres. Portem principalment ingredients d'origen vegetal que són compatibles amb dietes vegetarianes i veganes. Anem amb deu exemples proposats per la farmacèutica i dietista Salena Sainz.

Bròcoli

És un dels exemples idonis de verdura antiinflamatòria. Té més detractors que amants, però és un ingredient que té encaix en nombrosos plats com ara guarnició de carns o peixos. El seu alt contingut de sulforafà preveu el càncer.

Cacau

Compte, no val la xocolata amb un munt de sucre. Has de buscar que tingui una puresa superior al 85% per ser un excel·lent superaliment natural. Té corticoides, dels quals no cal abusar, però milloren el metabolisme i frenen les inflamacions.

Cereals

Els integrals són els millors. És una font riquíssima de vitamines i, sobretot, fibra. Res millor per esmorzar i començar el dia amb molta energia a qualsevol edat.

Cúrcuma

Una de les espècies més sanes que hi ha. A més dels beneficis que comparteix amb la resta d'aquests superaliments cal afegir que regula els nivells de sucre a la sang. I fa més rics els plats sense afegir-hi calories.

Gingebre

Té vitamines B i C. Components recomanables per endarrerir l'envelliment i combatre tota mena de malalties, destacant les originades per inflamacions i les que afecten el sistema circulatori.

Nous

Un fruit que no ha de faltar a cap dieta. Són molt antiinflamatòries i són una excel·lent font de fibra, minerals com el zinc i omega-3 i, ajuden en el bon funcionament del cor.

Pebrot

Una de les verdures més plenes de vitamines, destacant la C i l'E. És antioxidant i antiinflamatori, a més d'un ingredient riquíssim que encaixa en milers de receptes.

Salmó

El peix també és imprescindible i aquest és el millor dels blaus. De fet, és més saludable que la carn. En aquest cas parlem d'una espècie amb molt omega-3 i vitamina D.

Salmó per evitar l'envelliment

Salmó per evitar l'envelliment / freepik

Te verd

Una beguda que hauria d'estar més estesa. És el rei dels antiinflamatoris dins del te i la presència de flavonoides i catequines aporten més beneficis contra l'oxidació i els bacteris. Es pot prendre a diferents hores del dia.

Tomàquet

Es pot consumir de mil formes diferents i totes, molt riques. És un aliment fonamental per netejar l'organisme i també ajuda a reforçar la pell. Té licopè, ferro, vitamina K i hidrata el cos.