L'huracà Idalia ha assolit aquesta matinada la categoria 4 de l'escala de Saffir-Simpson (de 5) i avança amb vents màxims sostinguts de 225 km/h cap a la costa nord-oest de Florida, on tocarà terra durant aquest dimecres hores.

La regió on impactarà aquest huracà etiquetat com a potencialment catastròfic és coneguda com a "Big Bend", on 1,6 milions de persones han rebut una ordre d'evacuació. De moment, els vents i les pluges que ja han arribat han deixat sense electricitat milers de llars al llarg de la costa del nord-oest de Florida.

A les 5.00 hores (09.00 GMT) l'Idalia es movia cap al nord-est a uns 130 km/h i els seus vents huracanats s'estenien fins a 35 km del centre.

Aquest dimecres al matí, l'Idalia és a només uns 95 km a l'oest de Cedar Key, una illa davant de la costa, i a uns 145 km al sud de Tallahassee, la capital de Florida.

Les càmeres web de la zona del Big Bend mostraven tot just fer-se de dia un mar embravit i crescut.

Les autoritats han advertit que el principal perill que pot provocar l'huracà és la pujada del mar, que pot arribar a elevar-se fins uns 4,5 metres en alguns punts de la costa del nord-est de Florida a causa de la combinació de la maror ciclònica i les marees vives d'aquesta època de l'estiu.

Després d'impactar a la costa, la tempesta avançarà cap al nord de l'estat de Florida, camí de Geòrgia i les Carolines.