En el ple de l'Ajuntament de Manresa del mes de novembre, l'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem va aprovar un Reconeixement Extrajudicial de Crèdit (REC) de més de mig milió d’euros assegurant que es tractava d’un fet «excepcional». L'excepcionalitat, però, ha quedat desmentida en el ple de desembre amb mig milió més per pagar factures compromeses «indegudament» i en el ple de febrer, amb gairebé tres-cents mil euros més.

En total, 1,3 milions d'euros utilitzant un procediment desaconsellat en tres dels set celebrats aquest mandat. Ha tornat a ser el president del grup municipal de Junts, Ramon Bacardit, el que va fer saltar l'alarma. Un altre cop ha estat el preu dels subministraments el que va exhaurir la partida destinada i obliga a articular un tipus de procediment sobre el qual posen la lupa tant la Sindicatura de Comptes com Antifrau, com ha recordat Junts per Manresa.

El regidor d'Hisenda, Pere Massegú, ha explicat que el reconeixement de crèdit era de 276.000 euros, el 95% del qual corresponents a factures d'Endesa. Massegú ha afirmat que es tractava d'una "anomalia solucionada".

Interrupció del ple per problemes tècnics 

El ple de Manresa s'ha interromput a mig matí després que els micròfons dels regidors hagin fet ininteligibles les seves intervencions. Perquè pogués parlar el president del grup municipal del Front Nacional, Sergi Perramon, el regidor de Fem Manresa Jordi Trapé havia de mantenir el seu micròfon elevat, com si fes d'antena. Aquest i altres incidents han obligat a interrompre el ple de l'Ajuntament de Manresa del mes de febrer.

Jordi Trapé, de Fem, elevant el seu micro perquè el micro de Sergi Perramon, del Front Nacional, no fes interferències al ple de Manresa Francesc Galindo

Quan s'ha vist que no es podia tirar endavant en condicions la sessió s'ha optat per avançar el recés que es fa cap a la meitat de la sessió. Quan s'han reprès les intervencions encara quedaven quatre dictàmens per debatre i votar, onze mocions i tota una bateria de preguntes.

Entre altres qüestions, al ple d'avui, els grups municipals d’ERC, Junts, PSC, Fem Manresa, Impulsem i Front Nacional han subscrit conjuntament una proposició per tal que el Govern de la Generalitat atorgui la Creu de Sant Jordi a Josep Maria Mata Perelló.