Vuit fires i festes que no et pots perdre a les comarques centrals aquest cap de setmana

Consulta la programació del Berga Antic, el Rec d'Igualada i la Fira de Sant Martí de Puig-reig, entre altres

El Rec.0

El Rec.0 / arxiu

Redacció

BERGA

Berga Antic -Dissabte, de 9 a 14 h, al passeig de la Pau, sobre la benzinera. Fira d’antiguitats i col·leccionisme que es fa cada segon dissabte de mes.

Diada Castells amb tothom uDissabte, a les 15.30 h, convocatòria al Cine. A les 15.40 h, cercavila. A les 16 h, Ciada Castells amb tothom, amb la Fundació La Llar i institut Guillem de Berguedà. En acabar, 3a Diada Xavi Batriu Sibila. 

IGUALAD

25è Rec.0, festival de botigues efímeres de moda -Fins dissabte, de 10 a 21 h, hi participaran més d’un centenar que marques i dissenyadors, que transformaran el barri del Rec amb les seves vendes especials d’estocs. També hi haurà el festival de Cuina de Carrer, amb més de 40 furgoteques i bars efímers. uActivitats: avui, a les 11 h, al pati de Cal Granotes, visita guiada a l’antiga adoberia de Cal granotes. A les 11.30 h, a la plaça de Cal Granotes (Espais del Rec), visita guiada Rec Portes Obertes. A les 12 h, al pati de Cal Granotes, visita guiada a l’adoberia en funcionament Curtits Badia. A les 12 h, a l’Espai Rec Imperdible (1a planta del Museu de la Pell), taller Upcycling: crea la teva roba amb peces que ja no utilitzes. A les 13 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, programa de ràdio en directe: L’última hora del matí de Catalunya Ràdio. A les 14 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, sessió de Madaleno delux. a les 17 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, sessió d’Ove DJ. a les 17 h, a l’Espai Rec Imperdible (1a planta del Museu de la Pell), taller Mending: sargeix i cus la teva roba malmesa de la manera més creativa. A les 19 h, a l’Espai Rec Imperdible (1a planta del Museu de la Pell), taula rodona: Reduir, reciclar i recuperar el residu tèxtil. A les 19 h, a l’adoberia La Bella, tas de vins Pla de Morei. A les 19 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, sessió d’Andreu Presas/Flaixbac. A les 19 h, a l’escenari pati Vila, concert de Marta Vidal. A les 20 h, a l’escenari pati Vila, sessió de DJ Brown. Dissabte, a les 11 h, al pati de Cal Granotes, visita guiada a l’antiga adoberia de Cal granotes. A les 11 h, a l’Espai Rec Kids, taller infantil: inQuiet. A les 11 h, a la plaça Pius XII, visita guiada Història d’Igualada, el Rec i les adoberies (987-1920), a càrrec de Miquel Vila Badia. A les 12 h, a l’Espai Petit Rec, taller infantil: hort. A les 12 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, concert de Sweet Nipples Quartet + Swing. A les 12 h, a l’adoberia La Bella, tast de vins Pla de Morei. A les 13 h, a l’espai Fever Tree al pati Martí Enrich, taller de gintònics a càrrec de Fever Tree. A les 13 h, a l’escenari pati Vila, monòleg d’Irene Minovas i Raquel Hervás. A les 10 h, a l’escenari pati Vila, concert de Marta Knight. A les 19 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, concert de Lluna Plane. A les 20 h, a l’escenari pati Vila, sessió de Tony Boy. A les 20 h, a l’escenari Estrella Damm al pati Martí Enrich, sessió de Heinech b2b Annred. 

PUIGCERDÀ

Quinto a Vilallobent -Dissabte, a les 22 h, al local social. Reserves de cartrons: 610 944 240 (Emili) o 661 755 633 (Josep). Organització: Associació d’actes culturals de Vilallobent. 

PUIG-REIG

Fira de Sant Martí -Fins divendres, a partir de les 17 h, a la biblioteca Guillem de Berguedà, taller infantil Fem gegants (cal portar una ampolla petita de plàstic d’aigua buida); exposició de gegants i altra imatgeria festival dels infants del poble; i exposició de la Carme, el Martí i l’Ona del Castell, els gegants de Puig-reig, a la biblioteca. Dissabte, a les 10 h, al recinte firal, inici de la fira comercial amb exposició de productes, artesania, indústria, vehicles i entitats. A les 11 h, a l’església parroquial, missa en honor a Sant Martí. A les 11 h, al recinte firal, jocs amb el Cquie. A partir de les 11 h, a la plaça de la Creu (carpa Sant Martí Lletraferit), taller infantil Fem gegantons i gegantones. A les 12 h, a la plaça de la Creu, inauguració de la fira a càrrec de Manel Iglesias, fotògraf, dinamitzada pel grup Infestum i el seu espectacle Ràdio carro, i amb la participació de l’Orquestra de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig. A les 12.30 h, davant del local de la Penya Blaugrana, vermut amb ballada de swing. A les 13 h, a la plaça Mestre Badia, ballada de sardanes amb la Cobla Principal d’Olot. De 17 a 20 h, al recinte firal, espectacles itinerants amb músics de carrer, malabaristes amb leds i més, a càrrec de Sun Ranxx. A les 19 h, a la plaça de la Creu (carpa Sant Martí Lletraferit), conte per a adults a càrrec de Sandr a Rossi, acompanyat de vi i formatges dels Terrers. Preu: 12 euros. A les 19 h, al pavelló municipal d’esports, proclamació del Pubillatge de Puig-reig 2023-2024. A partir de les 23 h, al pavelló municipal d’esports, ball de Sant Martí organitzat pel Grup Joves Puig-reig, amb La Nit del Canet, DJ Nestor i Simmons DJ. Entrades: 5 euros, i 3 euros a partir de les 01 h. Diumenge, a les 8 h, a la plaça Nova, 44è Concurs de pintura ràpida. A les 10 h, obertura de la fira comercial. A les 10.30 h, al passeig de la Via, plantada de gegants. A les 11 h, pels carrers del poble, 42a Trobada de gegants i cercavila, amb ballada final a la plaça Nova. A partir de les 12.30 h, a la plaça Mestre Badia, vermut Sant Martini amb el Bar Garbí i el grup Swing Engine trio. a les 13 h, al carrer Pau Casals, exposició de les obres del 44è Concurs de pintura ràpida, i entrega de premis. A les 19 h, al teatre de l’Ametlla de Merola, escenificació de Clau per a dos, de John Chapman & Dave Freeman, comèdia en dos actes dirigida per Moisès Boixadera. Entrades: 10 euros. A la venda a www.ametllademerola.cat. Es posarà a disposició del públic un bus llançadora, que sortirà del parc de la Riera a les 18.30 h. Dilluns, d’11 a 13 h, al pavelló municipal, Masterxef, taller de cuina infantil amb Vanessa Borrego. Cal haver fet inscripció a l’Ajuntament. A les 16 h, al Pump Truck, jornada de curses infantils, dinamitzada per DJ Nestor.

RUBIÓ

Festa Major de Maçana -Dissabte, a les 20 h, a Ca l’Escolà (Vila Caelus), ball amb Vives Veus Band. Hi haurà servei de bar, amb beguda i menjar. A la mitja part, sorteig solidari amb La Marató de la tradicional mona. Diumenge, a les 9.30 h, sortida des de Ca l’Escolà (Vila Caelus) de la caminada popular. 5 km. Petit obsequi a l’arribada. A les 13 h, missa, amb la coral Ressons. A les 14 h, fideuà popular gratuïta. Cal inscripció prèvia a l’Ajuntament: 93 809 41 81.

SALDES

Festa major d’hivern -Dissabte, a les 10.30 h, missa de Sant Martí. A les 12 h, al centre cívic 1 d’Octubre, presentació del llibre Una visió del Berguedà, de Joan Ribera i Fornells. A les 16.30 h, al bar L’Arc, concurs de truc. A les 17 h, al centre astronòmic, inauguració del punt de cel nocturn de qualitat, amb pica-pica. A les 19 h, al local social, ball de festa major amb Joan Vilandeny. A les 00 h, al local social, festa Caribe Mix Vol. III, amb DJs residents. Diumenge, a les 11.30 h, trobada bastonera.

SOLSONA

11è Furafolk -Dissabte, a les 17.30 h, al Teatre Comarcal, obra L’impetu de les gegantes i estrena de les Gegantes Alternatives, construïdes pel solsoní David Caelles Fernández. Entrades: 5 euros. A la venda a entradessolsones.com. A les 18.30 h, al Vall Fred, mostra de cultura popular amb perspectiva de gènere, consistent en una cercavila pel nucli antic i balls de lluïment a la plaça Major. a les 20.30 h, a la plaça de SAnt Pere, sopar popular. A les 22.30 h, música amb Codina & Riera, duet que fusiona música tradicional amb ritmes electrònics i caribenys. Organització: Casal Popular La Fura.

SÚRIA

20a Fira Medieval d’Oficis de Súria -Dissabte, a les 10 h, pels carrers i places del nucli urbà i del Poble Vell, cercavila musical d’obertura amb els Grallers del Poble Vell. A les 10.30 h, pels carrers i places del Poble Vell , espectacle itinerant: La ronda dels Jofres, amb Infestum. A les 11 h, a la taverna de la Mura, tallers infantils amb l’Agrupació Sardanista. A les 11 h, sota l’Era del Castell, tast d’història: Vestir la dama i el cavaller, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 11 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 11.15 h, pels carrers i places del Poble Vell, ball de Cascavells amb el Tro Gros. A les 11.30 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. A les 11.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, ball de Bastons amb l’Agrupació Sardanista. A les 12 h, a l’església del Roser, concert Sons del Llibre Vermell, amb la Societat Coral La Llanterna. A les 12 h, al Clos del Castell, contacontes amb l’Agrupació Sardanista. A les 12.15 h, al túnel de la Bateria, tast d’història: La mina de sal, amb Jueus de l’Aixada. A les 12.15 h, sota l’Era del Castell, tast d’història: Lluita de cavallers, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 12.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 12.45 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. A les 12.45 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant El carro de les viandes, amb Infestum. A les 13 h, a l’era del castell, espectacle Salats! de Jaume Esquius, amb el Foment Cultural. A les 13.15 h, al túnel de la Bateria, tast d’història: La mina de sal, amb Jueus de l’Aixada. A les 13.30 h, sota l’Era del Castell, tast d’història: La cuina medieval, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 13.45 h, a la plaça Major, danses jueves amb Jueus de l’Aixada. A les 13.45 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 16 h, a la taverna de la Mura, tallers infantils amb l’Agrupació Sardanista. A les 16.30 h, sota l’era del castell, tast d’història: Les armes medievals, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 16.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb els Grallers del Poble Vell. A les 17 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant: Buscant la Castlana de Súria, amb Infestum. A les 17.15 h, pels carrers i places del Poble Vell, ball de Bastons amb l’Agrupació Sardanista. A les 17.15 h, al carrer del Roser, espectacle de titelles: El cavaller valent, amb Titelles Vergés. A les 17.30 h, sota l‘era del castell, tast d’història: Instruments de tortura, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 17.45 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. A les 18 h, a l’església del Roser, concert Sons del Llibre Vermell, amb la Societat Coral La Llanterna. a les 18 h, pels carrers i places del Poble Vell, caramelles medievals amb la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. A les 18.15 h, al carrer del Roser, espectacle de titelles: El cuiner del rei, amb Titelles Vergés. A les 18.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 18.30 h, al túnel de la Bateria, tast d’història: La mina de sal, amb Jueus de l’Aixada.A les 18.45 h, a l’església del Roser, concert Els nens canten, amb l’Escola Municipal de Música. A les 18.45 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant: El besamans als nobles, amb Infestum. A les 19 h, a l’era del castell, espectacle: Salats! de Jaume Esquius, amb el Foment Cultural. A les 19.45 h,pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 19.45 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. A les 20.15 h, a la plaça Major, danses a la plaça, amb Jueus de l’Aixada. Diumenge, a les 10.30 h, des de la plaça d’Anselm Clavé fins al castell, arribada de la Castlana de Súria, amb les associacions de la Fira. A les 11 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant: El besamans als nobles, amb Infestum. A les 11 h, sota l’era del castell, tast d’història: Vestir la dama i el cavaller, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 12 h, a la taverna de la Mura, tallers infantils amb l’Agrupació Sardanista. A les 12 h, a l’església del Roser, concert Sons del Llibre Vermell, amb la Societat Coral La Llanterna. A les 12 h, sota l‘era del castell, tast d’història: Lluita de cavallers, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 12 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. A les 12 h, pels carrers i places del Poble Vell, caramelles medievals amb la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música. A les 12.15 h, pels carrers i places del Poble Vell, ball de Bastons amb l’Agrupació Sardanista.A les 12.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, ball de Cascavells amb el Tro Gros. A les 12.45 h, al túnel de la Bateria, tast d’història: La mina de sal, amb Jueus de l’Aixada. A les 12.45 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant: Buscant la Castlana de Súria, amb Infestum. A les 12.45 h, al clos del castell, contacontes amb l’Agrupació Sardanista. A les 12.45 h, sota l’era del castell, tast d’història: La cuina medieval, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 13.15 h, a l’era del castell, espectacle: Salats! de Jaume Esquius, amb el Foment Cultural. A les 13.30 h, a la plaça Major, danses jueves amb Jueus de l’Aixada. A les 14 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 16 h, a la taverna de la Mura, tallers infantils amb l’Agrupació Sardanista. A les 16.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb els Grallers del Poble Vell. A les 16.30 h, sota l’era del castell, tast d’història: Les armes medievals, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 17 h, al carrer del Roser, espectacle de titelles: El pou de la bruixa, amb Titelles Vergés. a les 17 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant El carro de les viandes, amb Infestum. A les 17 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. a les 17.15 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 17.30 h, sota l’era del castell, tast d’història: Instruments de tortura, amb l’associació Arx Corpus Dei Cordis. A les 18 h, al carrer del Roser, espectacle de titelles: El fantasma del Castell de Súria, amb Titelles Vergés. A les 18 h, al túnel de la Bateria, tast d’història: La mina de sal, amb Jueus de l’Aixada. A les 18.15 h, pels carrers i places del Poble Vell, ball de Bastons amb l’Agrupació Sardanista. A les 18.45 h, al castell del Poble Vell, tast d’història: Vida al castell, amb Jueus de l’Aixada. A les 19 h, a l’era del castell, espectacle: Salats! de Jaume Esquius, amb el Foment Cultural. A les 19 h, pels carrers i places del Poble Vell, espectacle itinerant: La ronda dels Jofres, amb Infestum. A les 19.30 h. al túnel de la Bateria, tast d’història: La mina de sal, amb Jueus de l’Aixada. A les 19.30 h, pels carrers i places del Poble Vell, cercavila musical amb Berros de la Cort. A les 20.30 h, cloenda de la 20a Fira Medieval d’Oficis de Súria. Dissabte i diumenge, visites guiades al jaciment arqueològic de l’església del Roser i al Poble Vell. Inscripcions prèvies a l’església del Roser. Centre d’interpretació del Castell. Entrada lliure. Centre d’interpretació del Museu de la Mineria. Entrada lliure. Projecció de documentals sobre oficis antics i perduts al Casinet. Entrada lliure. Exposició de diorames medievals a l’església del Roser. Entrada lliure. Exposició de ganiveteria de Josep Bertran. Entrada lliure. Exposició sobre música medieval, al carrer Major. Exposició sobre instruments de tortura, al carrer del Castell. Establiments comercials oberts, amb la col·laboració de Súria Punt Comercial. Informació: www.suria.cat/firamedievaldoficis.

Subscriu-te per seguir llegint