Òdena destina més de 250.000 euros a renovar la gespa artificial del camp de futbol

L'Ajuntament inverteix 272.000 euros en renovar la catifa verda que després d'anys d'ús diari presenta un estat de degradació

L'entrada al camp de futbol d'Òdena

L'entrada al camp de futbol d'Òdena / Aj Òdena

Redacció

L'Ajuntament d'Òdena ha tret a licitació la contractació per a la instal·lació i manteniment d'un nou sistema de gespa artificial per al Camp de Futbol la Sort d'Òdena, i la retirada prèvia de l'actual gespa artificial. La durada del contracte serà de 4 anys i el valor estimat és de 272.077,74 euros, amb IVA Inclós.

La gespa actual presenta un estat deficient a causa del desgast propi del pas del temps i la seva utilització diària amb diversos equips que hi entrenen. És un equipament que a diari i cada cap de setmana aglutina diversos partits. L'Ajuntament vol renovar la superfície d'aquest camp abans no es degradi més, amb el perill conseqüent que això comportaria en forma de lesions dels futbolistes i pugui quedar adequat per a la temporada vinent de futbol. A més de les millores de l'equipament, la nova instal·lació també recull noves característiques que suposaran més estalvi d'aigua i manteniment. La gespa s'ha de regar abans de fer-ne ús per tal de reduir l'impacte de les erosions sobre la pell que ocasiona si està seca.

L'operació de renovació ha comptat amb la participació dels clubs usuaris de l'equipament, que han pogut aportar les seves consideracions sobre la tipologia de gespa a instal·lar i el calendari de les obres per fer-lo compatible amb l'activitat esportiva.

Els plecs administratius i tècnics de les condicions es poden consultar a la seu electrònica de l'Ajuntament. El termini de presentació d'ofertes finalitza el pròxim 30 de març. És previst que les obres finalitzin a finals de primavera i que el camp torni a estar operatiu a l'estiu.