Els veïns de la comarca d'Anoia tindran l'oportunitat d'invertir de manera prioritària en la planta solar de Montfalcó: una planta fotovoltaica promoguda per Forestalia que se situarà en els municipis de Veciana i Pujalt.

El projecte solar que sumarà 30 MWp es troba en fase de desenvolupament amb un inici previst de la construcció per a principis de l'any 2024 i entrada en funcionament a inicis de 2025. La planta solar no sols impedirà l'emissió a l'atmosfera de més de 18.724 toneladas de CO2 anuals, sinó que apostarà pel desenvolupament socioeconòmic de la regió. En total, els residents podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 2.505.666€ mitjançant un préstec de tipus subordinat amb una durada màxima de 15 anys.

Tots els interessats podran conèixer les dades del projecte en la presentació programada per al dia 22 de març a les 20h a la sala “Cobert de Pujalt” i el dia 22 de març a les 18:00h al Centre Cultural Cal Pesseta a Veciana on s'informarà dels aspectes més rellevants del projecte assistint a qualsevol pregunta que pogués sorgir.

Els interessats a formar part d'aquest projecte podran fer-ho a través de la plataforma de finançament participatiu Fundeen, referent en inversió de projectes d'energia renovable, on les aportacions van des d'un mínim de 500 euros fins a un màxim de 250.566 euros per inversor, a un tipus d'interès variable que s'estima en EURIBOR més 3,00%-4,00%.