L'arxiu d'Igualada recorda en una exposició els cinquanta anys del trasllat del mercat

Durant l'exposició es recolliran i reproduiran fotografies que aportin els igualadins del vell mercat

El vell mercat que hi havia a l'actual plaça de l'Ajuntament

El vell mercat que hi havia a l'actual plaça de l'Ajuntament / Arxiu d'Igualada

Redacció

Igualada recorda en una exposició el cinquantè aniversari del trasllat del mercat de la plaça de l'Ajuntament a l'edifici de la Masuca. Aquesta aniversari coincideix amb la celebració dels 740 anys de l'atorgament del privilegi reial per fer mercat. La mostra vol donar a conèixer la història del mercat d'Igualada i recuperar una part de les vivències de la societat igualadina.

L'antic mercat estava situat al centre de l'actual plaça de l'Ajuntament, que, de fet, amb l'edifici del mercat d'empeus no tenia pròpiament un sentit de plaça. "Anem a la plaça!", frase que estava arrelada a les famílies iguladines vol dir anar a comprar al mercat, ja que, des de feia més de set-cents anys, es concentrava a la plaça.

"Amb la documentació i les fotografies —revelades de nou per Joan Tomàs i Teresa Closas— podem donar a conèixer aquesta part de la nostra història", indiquen fonts de l'arxiu municipal.

A més, l'Arxiu acollirà les fotografies del mercat a la plaça que les persones vulguin aportar. Es farà una còpia digital i passarà a formar part dels fons de l'Arxiu.

L'exposició estarà oberta del dia 5 de juny al 5 de juliol a la Sala d'Exposicions de la Teneria, en horari de 10 del matí a 8 del vespre.

L'exposició està organitzada per l'Arxiu Comarcal de l'Anoia dins els actes de la Setmana Internacional dels Arxius, amb el suport del Departament de Comerç i Turisme i el Departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada.

Subscriu-te per seguir llegint