Els Moixiganguers es preparen en un assaig obert per assolir els castells de 9 pisos

El dia 30 fan un assaig obert per trobar prou pinya i poder provar grans castells. Passar a ser una colla de 9 és un repte i se senten amb capacitat per fer el salt abans de l'estiu

Castells fora del local d'assaig

Castells fora del local d'assaig / Pau Corcelles

Redacció

Els Moixiganguers estan disposat a fer un salt més. Després de mostrar-se sòlids amb diferents construccions de 8 pisos, alguns d'alta complexitat, ara volen fer el salt als castells de 9. Són cada dia més a prop de ser entre les grans colles del país, però el seu és un camí que es construeix pas a pas. graó a graó. Aquesta setmana faran un assaig obert a la ciutat a la plaça de l’Ajuntament, el dia 30 de juny, per provar noves les construccions de la temporada. La colla igualadina vol assolir els nou pisos abans de l’aturada d’estiu. El divendres, els Moixiganguers d’Igualada celebraran, a la plaça de l’Ajuntament, un assaig obert a la ciutat amb l’objectiu de reunir prou gent per fer grans proves.

L’assaig començarà a les nou del vespre i s’allargarà fins a les onze de la nit i busca consolidar estructures com el tres de nou amb folre, el quatre de nou amb folre o el cinc de vuit.

A banda dels castells, la colla morada ha organitzat altres activitats que permetran als assistents gaudir des de la tarda fins ben entrada la nit. A les set, s’instal·larà un inflable per la canalla a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Després, s’assajarà i, en acabat, es muntarà un altre inflable amb un toro mecànic. A més a més, la colla repartirà sopar gratuït a tothom qui hagi participat en les pinyes i, després de sopar, es podran consumir begudes a l’Es Moss, que posarà música fins a la una.

La propera diada dels morats serà el diumenge 2 de juliol a Terrassa on, si els assajos van bé i el nombre de camises a plaça acompanya, hi podrien estrenar el tres de nou amb folre