El govern d'Igualada crearà un carril bici que connecta el nord amb el sud de la ciutat

El regidor Miquel Vives ha anunciat un inici imminent de les obres i ha explicat que el carril pot tenir molts usuaris entre els escolars igualadins

El regidor Miquel Vives en la presentació del nou carril bici

El regidor Miquel Vives en la presentació del nou carril bici / Aj Igualada

Redacció

Igualada crea un nou carril bici que uneix el sud i el nord de la ciutat. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, ha anunciat aquest dimecres l’inici imminent de les obres del nou carril bici i ha destacat que es tracta d’”una infraestructura de connexió sostenible molt important per a la ciutat i que serà molt útil en el dia a dia de moltes igualadines i igualadines ja que el traçat uneix diverses zones escolars, comercials i també la zona esportiva de Les Comes”.

Aquest nou carril unirà la plaça Castells amb la zona esportiva de Les Comes integrant també diversos trams de carril bici de la ciutat que ara quedaran connectats com el del passeig, el del Parc Central o el del Polígon de Les Comes.

Vives ha destacat la importància d’aquest projecte que suposarà una millora tant per als usuaris de bicicletes i patinets, com també per als vianants i per a la ciutat pel ue pot aportar de reducció de vehicles al centre de la ciutat .

Així el regidor de mobilitat ha destacat que aquest nou carril “serà segregat i segur" i "facilitarà que es pugui fer servir en el dia a dia per anar a l’escola, a les activitats extraescolars, a la feina o a practicar esport a Les Comes en bicicleta". A més aquest nou carril formarà part del projecte de Camins Escolars per fomentar un desplaçament sostenible i segur d’alumnes i professorat als centres escolars.

Vives ha remarcat, a més, que aquesta obra suposa una millora també per als vianants ja que amb les obres es milloraran les accessibilitats dels passos de vianants. A banda, aquesta nova obra servirà per pacificar el trànsit i fomentar la convivència de modes de transport.

El regidor de Mobilitat ha anunciat que aquestes properes setmanes es faran diverses reunions amb els col·lectius que podran beneficiar-se més directament d’aquesta nova infraestructura llargament reivindicada per diverses entitats i col·lectius. Està previst que estigui finalitzat al desembre.