Els grups de l'oposició d'Òdena forcen un ple per aclarir el paper del govern en els parcs fotovoltaics

El partit socialista i el grup independent volen que es tracti el tema, que té una forta oposició dels propietaris afectats, en una sessió monogràfica

Els regidors que han presentat la petició de celebració d'un ple extraordinari a Òdena

Els regidors que han presentat la petició de celebració d'un ple extraordinari a Òdena / O.P/O.F

Enric Badia

Els regidors Oriol Almirón Ruiz, portaveu de la llista socialista Òdena Progrés, i Andreu Garcia, representant d’Òdena A Fons, han presentat aquest dijous una petició formar per exigir que es debati en un ple la decisió del govern municipal, republicà, d'aprovar un projecte de parc fotovoltaic. Acusen el govern de "mutisme" i afirmen que amb la seva acció, que té el suport dels cinc regidors a l'oposició, volen "garantir la participació ciutadana i la transparència en aquest important assumpte". Aquesta mateixa setmana, desenes de persones van participar a Òdena en una reunió informació per prendre accions judicials contra el procés de creació d'aquests parcs.

Els dos regidors han explicat aquesta nit que "avui, hem presentat una sol·licitud formal perquè es convoqui un Ple Extraordinari de l'Ajuntament, amb l'únic punt de l'ordre del dia centrat en el debat i votació de les mesures que l'Ajuntament ha de prendre en relació amb els parcs fotovoltaics a la nostra localitat".

L'oposició afirma que "espera amb interès la resposta del govern municipal i confia que compartiran tota la informació pertinent sobre l'estat del projecte i les seves opinions i posicions respecte a aquest assumpte". En el mandat anterior el govern, aleshores format pels grups que ara són a l'oposició, deien tenir una determinació d'actuar per aturar la iinstal·laciódels parcs i les línies d'evacuació de l'energia.

Òdena Progrés i Òdena a Fons "insten l'alcalde a convocar aquest Ple Extraordinari com més aviat millor, de manera que la ciutadania disposi de l'oportunitat de participar activament i presentar els seus punts de vista abans que s'esgoti el termini per a la presentació de recursos en relació amb el projecte de parc fotovoltaic", segons han explicat Almirón i Garcia.