L'Escola Oficial d'Idiomes d'Igualada celebra vint anys amb la mirada posada a la Teneria per créixer

El centre comparteix una festa commemorativa amb alumnes i exalumnes que han après llengües a les seves aules

Celebració dels 20 anys de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Igualada

Celebració dels 20 anys de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Igualada / Maria Moix

Maria Moix

L'Escola Oficial d'Idiomes d'Igualada (EOI) commemora amb gran satisfacció una efemèride que marca un capítol significatiu en la seva trajectòria: vint anys dedicats a l'ensenyament de llengües i cultura a la comarca de l'Anoia.

Amb l'objectiu de celebrar aquesta fita, l'EOI d'Igualada ha organitzat un acte obert a tota la comunitat aquest dijous dia 5 d'octubre a les 18:30 hores al Museu de la Pell d'Igualada.

L’esdeveniment ha permès fer una trobada d’estudiants, antics alumnes, professors i amics, els quals han compartit experiències viscudes al llarg de tots aquests anys a l’escola. La presentació ha estat a càrrec de María José Ponce, directora, Jordi González, inspector del centre, i José Miguel Lucea, inspector ja retirat i referent de l’escola durant més de 15 anys.

Jordi González supervisa des de fa més de dos anys l’EOI d’Igualada, però explica que la seva connexió amb l’escola va molt més enllà. Ell també va ser alumne durant sis anys durant els quals va poder estudiar tant anglès com alemany.

La directora de l’escola ha dedicat unes paraules a explicar el recorregut de l’escola al llarg de les dues últimes dècades. Des dels seus inicis a l’edifici del Garcia Fosses fins a l’actualitat, a l’Avinguda Barcelona, on segueixen compartint espai amb l’Escola Gaspar Camps, unes circumstàncies que havien de ser temporals segons les promeses de l’ajuntament.

Un cop finalitzin les obres de les noves aules universitàries d'estudis de ciències de la Salut al passeig Verdaguer, l’Escola Oficial d’Idiomes podrà traslladar-se a l’edifici de La Teneria (on ara s'imparteix infermeria) i així créixer i eixamplar la seva oferta, tenint com a principal repte incloure l’ensenyament de francès.

Ponce també ha destacat l’impacte que va tenir l’esclat de la pandèmia a l’escola, fet que va evidenciar la necessitat imminent d’impulsar i incorporar les noves tecnologies a les aules. També assegura que en els anys vinents es toparan amb nous reptes i un d’ells serà el paper que cobrarà la intel·ligència artificial en l’aprenentatge d’idiomes. Per acabar, ha agraït a tot el professorat i el personal per la dedicació i passió per l'ensenyament, i als presents per fer possible aquesta fita.

Seguidament, s’ha reproduït un vídeo replet de fotografies d’alumnes, aules, professors i esdeveniments, que ha rememorat el pas de molts per l’escola. L’acte també ha comptat amb l’entreteniment a càrrec de la Mònica Torra, qui ha narrat contes, mites i llegendes sobre els orígens de les diferents llengües del món, tot destacant la importància de la comunicació no verbal.

La celebració ha finalitzat a l’exterior del museu, on els assistents han pogut gaudir d’un pica-pica acompanyats per la música ambient d’un punxadiscos.

Aquest acte no només ha estat un testimoni de l'èxit i la dedicació que han caracteritzat aquesta escola durant les últimes dues dècades, sinó que també ha brindat l'oportunitat de reflexionar sobre el futur de l'EOI no només a Igualada sinó al conjunt de la comarca, amb la certesa de continuar aportant un valuosíssim servei a la comunitat en l'àmbit de l'aprenentatge de les llengües i la riquesa cultural que les acompanya.