Els Moixiganguers preveuen una diada a Igualada amb castells d'alçada aquest dissabte

Els castells es faran a la plaça de l'Ajuntament amb els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró com a colles convidades

Presentació del cartell de la diada de la colla, obra de Toni Guix

Presentació del cartell de la diada de la colla, obra de Toni Guix / Aj Igualada

Enric Badia

Enric Badia

El punt culminant de la temporada castellera de la colla dels Moixiganguers d'Igualada és la diada pròpia. I el dia és aquest dissabte; l'hora, les 6 de la tarda; i el lloc, a la plaça de l’Ajuntament de la capital de l'Anoia. Els Moixiganguers compartiran castells a la plaça amb dues colles convidades: els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró, dues de les colles punteres del món casteller.

L’actuació serà l’última dels igualadins a casa i és una de les més importants que els queda aquesta temporada. És per això que la colla té objectius molt ambiciosos pel que fa a castells. Els Moixiganguers es podrien plantejar el 3 de 9 amb folre, un castell que encara no han fet aquesta temporada, el 4 de 8 amb agulla, inèdit per la colla o el pilar de set amb folre, que seria una altra estrena històrica.

Els resultats dependran de l’assaig especial de demà, divendres a les 21:30, i de la gent que siguin a plaça. Per aquest motiu, els moixis fan una crida a tota la ciutat a ser dissabte a la plaça de l’Ajuntament i donar un cop de mà a la colla local.

Després de l’actuació, els Moixiganguers organitzen una festa, oberta a tota la ciutat, al pati del Museu de la Pell que començarà a dos quarts d’onze amb el concert del grup Vizuri, seguit per 3 de Pego a dos quarts d’una i, acabarà amb Salmó Fumat a partir de dos quarts de tres i fins a les cinc.