Moixiganguers d'Igualada tanca la temporada alçant un castell inèdit en les seves actuacions

Aquest dissabte han aconseguit carregar i descarregar el 4 de 8 amb agulla en la trobada que han fet a la seva ciutat

El castell del 4 de 8 amb agulla, inèdit fins aquest dissabte en les construccions aixecades pels morats

El castell del 4 de 8 amb agulla, inèdit fins aquest dissabte en les construccions aixecades pels morats / Moixiganguers/X

Enric Badia

Enric Badia

Els Moixiganguers d'Igualada han posat un bon colofó a la temporada amb la consecució d'un nou repte, aixecar un castell de 8 pisos amb agulla, el 4 de 8 amb agulla, una construcció inèdita en la dilatada trajectòria de la colla morada. A més a més, els Moixiganguers ho han aconseguit al primer intent que han fet, a casa, a la plaça de l'Ajuntament, en el seu dia gran i davant de centenars de persones que l'han omplert, en un gran ambient i una celebració col·lectiva.Tota la plaça ha aplaudit enèrgicament la descarregada del castell.

La colla local han fet una actuació molt completa. Han carregat i descarregat un 5 de 8 (vuit pisos amb 5 membres a cada pis), una torre de 8 amb folre, una altra construcció complicada, o un pilar de 7 amb folre.

La bona actuació ha deixat un bon regust de boca als Moixiganguers, que s'havien plantejat fer un castell de 9 pisos abans de la trobada, però que després dels darrers assajos van decidir anar a plaça amb la proposta que han aconseguit. La trobada, que arribava a l'edició número 29, ha tingut un molt bon nivell, també, de la resta de colles que hi participaven, els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. Els verds de Vilafranca hi han posat les construccions de 9 pisos. (un 3 de 9 amb folre i un 4 de 9 amb folre, però també han fet pujar un 9 de 8 i han acabat amb un pilar net de 6 pisos. I els Capgrossos de Mataró han fet castells de 8: un 3 de 8, una torre de 8 amb folre i un 4 de 8.El final de la trobada es va fer amb 10 pilars de quatre.

Els Moixiganguers ja han fet anteriorment en altres ocasions algun castell de 9 pisos (el 3 de 9 amb folre), i altres construccions ja de molt nivell com ara el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre. L'any passat van ser reconeguts com la colla amb la millor gamma de vuit.