Aurores boreals, també visibles des de l'Anoia

El fenomen que es va captar diumenge al cel de regions d’Itàlia Eslovàquia, Irlanda i Polònia, també va ser enregistrat des de l'Observatori de Pujalt

Aurores boreals des de l'Observatori de Pujalt, a l'Anoia

Aurores boreals des de l'Observatori de Pujalt, a l'Anoia / Alphasky

Alba Díaz

Alba Díaz

Les aurores boreals que van tenyir la nit del passat diumenge part del cel d’Itàlia, Eslovàquia, Irlanda o Polònia, també van arribar a la regió central. L'Observatori de Pujalt va enregistrar el moment en que es va produir l'impressionant espectacle de les aurores boreals en el cel de l'Anoia.

En una piulada a X (abans Twitter), el compte de l'observatori anoienc explicava que diumenge "el camp magnètic terrestre junt amb l'activitat del Sol han format precioses aurores boreals i australs a latituds molt més baixes del normal". El text anava acompanyat d'una seqüència que va captar la càmera Alphasky, on es veu el pas de les llums d'una tonalitat vermellosa cap l'horitzó nord.

A més de la intensa activitat solar, el fenomen es va veure potenciat pel pas de la borrasca Ciarán. Els experts recorden que, per a poder veure's una aurora boreal, la nit ha de ser fosca, sense il·luminació lumínica i el cel ha d'estar lliure de núvols, com va succeir després del pas de la pertorbació.