Josep Maria Guasch, pastisser: «Estic molt orgullós d’haver posat al mapa la pastisseria Targarona»
Escollit mestre artesà alimentari 2023, Guasch regenta una pastisseria amb història a Igualada, amb voluntat d’innovar des de la professionalitat
![Josep Maria Guasch, davant de la pastisseria | ARXIU PARTICULAR](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/ca5db5cf-0ab5-495b-bec9-214d6d3946a5_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg)
Josep Maria Guasch, davant de la pastisseria | ARXIU PARTICULAR / TON BADIA. igualada
Ton Badia
«És un orgull que la Generalitat es fixi en nosaltres. Rebre un reconeixement així em fa estar molt content i il·lusionat. Encara que no som tan coneguts com els cuiners, gràcies a concursos i guardons com aquest, els pastissers estem cada vegada més reconeguts», comentava Josep Maria Guasch, pastisser i propietari de la Pastisseria Targarona d’Igualada després de ser guardonat com a mestre artesà alimentari per la Generalitat, per la seva trajectòria professional.
Guasch treballa i gestiona la pastisseria que va fundar el seu avi el 1929, juntament amb dues de les seves germanes, la Montse i la Toni. Actualment, ja fa més de vint-i-cinc anys, que hi treballa professionalment, tot i que des de ben petit, al sortir de l’escola, anava a ajudar el seu pare a l’obrador. En Josep Maria, la Montse i la Toni, formen part de la tercera generació d’una pastisseria que no ho ha tingut gens fàcil durant la seva trajectòria. Fundada el 1929 per Francesc Targarona i Ros, l’avi dels actuals propietaris, el negoci va sobreviure els temps convulsos de la Guerra Civil i la postguerra. El fundador, fill de Sant Joan Les Fonts, un petit municipi de la Garrotxa, va llegir un anunci sobre el traspàs d’una pastisseria a Igualada, i així es com va començar la història del Targarona.
«Vaig estudiar a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona dels setze als divuit anys, però des de llavors vaig continuar amb la meva formació, tan nacionalment com internacionalment. He viatjat arreu del món amb els millors mestres pastissers i això m’ha permès aprendre molt i emportar-me alguna cosa de cada lloc que he anat», explicava el pastisser igualadí. «Després d’una intensa i apassionant formació, estic molt orgullós d’haver posat al mapa pastisser la Pastisseria Targarona d’Igualada», afirma.
Els clients del Targarona saben que poden esmorzar un croissant diferent. Perquè cada mes, des de fa tres anys, l’equip de pastissers els n’ofereix un de nou. Aquest mes de novembre ha estat el d’avellana i mandarina, i com va comentar Guasch la intenció pel mes de desembre és «anar cap a algun de fruits secs». Tot i això, amb l’inici de les preparacions de Nadal, el croissant d’aquest mes està sent més complicat de trobar que de costum. Josep Maria explicava «el croissant ho accepta tot molt bé. Moltes vegades ens inspirem amb els propis pastissos que tenim. Hem fet el de Sacher, de Cheesecake, de Lemon Pie... Depenent dels mesos de l’any fem unes coses o unes altres. Normalment els mesos de tardor i hivern busquem productes més càlids i els mesos d’estiu productes més frescos»
Guasch treballa amb un equip de deu persones a l’obrador, que cada mes busquen noves idees per portar novetats als consumidors.
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle