El calendari d'Advent obre l'agenda cultural i festiva de Nadal a Igualada

Aquest divendres, 1 de desembre, la capital anoienca ha encès la primera bombeta del Calendari d’Advent amb una història inspirada en el món dels teixits

El primer dia del calendari d'Advent en aquest sortre teixit de llum

El primer dia del calendari d'Advent en aquest sortre teixit de llum / Miti Vendrell

Miti Vendrell

Igualada ha donat el tret de sortit, aquest divendres 1 de desembre, a l’etapa nadalenca. Ho ha fet en un acte a la plaça de Cal Font, on hi ha ubicat el Niu Màgic. Com ja es va fer l’any passat, a Igualada s’hi celebra el Calendari d’Advent. Aquest divendres s’ha encès la primera bombeta del calendari, coincidint amb el primer dia del mes de desembre i l’acte ha anat a càrrec dels fanalers que cada dia explicaran una petita història als infants inspirada en el món dels teixits i en la relació que aquest ha tingut històricament amb la ciutat.

Com a novetat, aquest any s’ha estrenat un escenari màgic – al costat i amb la mateixa estètica que el Niu Màgic – que al llarg del mes de desembre diverses entitats i escoles d’arts de la ciutat podran mostrar-hi les seves creacions. L’entitat que ha tingut l’honor d’encetar-lo ha estat la Igualada Gospel Choir que ha mostrat una actuació que ha aplegat centenars de persones al voltant de l’escenari.

Aquest dissabte, 2 de desembre, s’obrirà l’exposició ‘Teixint el Nadal’, una iniciativa que segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, servirà per “gaudir de Nadal, però també donar suport al nostre comerç Km 0, el que manté vius també els nostres carrers durant tot l’any”. A l’exposició hi faran parada els Fanalers i els gegants Conxita i Teixidora abans d’anar al niu màgic a explicar la segona història i encendre la segona bombeta del calendari. L’antiga fàbrica tèxtil, ubicada a l’avinguda Balmes, serà un dels nous punts d’activitat aquesta campanya. En aquest espai, d’important relació amb la història del tèxtil i del gènere de punt de la ciutat, s’hi podrà veure, a cel obert, l’exposició “Teixint el Nadal” que repassa la història tèxtil d’Igualada.

El mateix dissabte, en acabar l’encesa de la bombeta, a un quart de vuit, l’escenari màgic de la plaça de Cal Font acollirà una actuació de la coral Els Verdums. Amb aquestes presentacions teatrals i les activitats programades, Igualada encén l’esperit nadalenc, oferint als ciutadans i ciutadanes una experiència única per començar la temporada de festes amb alegria i màgia, alhora que es recorda la història de la ciutat i la seva relació amb el tèxtil.

La tradicional Fira de Nadal omplirà els carrers del nucli antic

Durant el mes de novembre, la ciutat ja va fer una prèvia de la temporada nadalenca pintant tota la plaça de l’Ajuntament amb un cel estrellat amb diverses cortines de llum LED de baix consum. Aquesta plaça serà l’escenari de diverses activitats com ho va ser l’encesa de llums, i que també acollirà una part de la tradicional Fira de Nadal els dies vinents (6, 8, 9, 10, 16 i 17 de desembre). Aquesta fira, que estarà omplerta de casetes de fusta al centre de la ciutat estarà instal·lada als carrers del nucli antic i oferirà tota mena d’articles nadalencs com ara decoració, pessebres i figures, tions, plantes i arbres, a més d’artesania i alimentació, entre d’altres. Les casetes de fusta estaran repartides entre la plaça de l’Ajuntament, el carrer Santa Maria, i la Plaça Pius XXII, i l’horari d’obertura serà de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h. Dijous 7 i divendres 15 l’horari serà només de tarda, i els diumenges 10 i 17 l’horari serà de matí.