Igualada centra la seva campanya nadalenca amb la seva història tèxtil

Aquest dissabte, sota el lema ‘Teixim el Nadal, s’ha estrenat una exposició a l’antiga fàbrica Cal Salines que repassa la història tèxtil de la ciutat 

Igualada centra la seva campanya nadalenca amb la seva història tèxtil

Igualada centra la seva campanya nadalenca amb la seva història tèxtil / Miti Vendrell

Miti Vendrell

Després que ahir Igualada donés el tret de sortida al seu Calendari d’Advent, avui la capital anoienca ha estrenat l’exposició ‘Teixint el Nadal’ a l’antiga fàbrica de Cal Salines, a l’avinguda Balmes. Enguany el teixit i la història tèxtil de la ciutat seran l’eix temàtic de la campanya nadalenca organitzada per l’Ajuntament per aquestes festes. Així, amb el lema “Teixint el Nadal”, s’ha organitzat una agenda en què torna altre cop el Bosc Màgic i aquest amplia els seus espais i les seves activitats, pensades per omplir els carrers de la ciutat, atraure visitants i potenciar els eixos comercials de la ciutat.

L’antiga fàbrica de Cal Salines ha estat un dels nous punts de l’activitat d’aquest any. En aquest espai, d’important relació amb la història del tèxtil i del gènere de punt de la ciutat, s’hi ha ubicat l’exposició ‘Teixint el Nadal’ que, a cel obert, repassa la història de la vila. L’exposició compta amb el suport de Fagepi i dels botigues d’aquest eix comercial i es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament que, segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, aquest nou espai servirà per “gaudir del Nadal, però també donar suport al nostre comerç Km0, el que manté vius també els nostres carrers durant tot l’any i que és un dels punts que rep més visitants de fora de la ciutat”. “És l’eix comercial d’Igualada i per això volem projectar-lo explicant d’on venim, on som i cap a on anem”, ha dit Castells. El batlle ha destacat, seguint amb el lema nadalenc que “per Nadal teixirem Igualada, amb iniciatives vinculades a la indústria del teixit que ha estat tant important i que encara ho serà més per això aquestes festes combinem la tradició i història passada però sobretot futura”.

Les referències al teixit les trobem en diversos elements de la campanya: El cartell, amb la imatge en punt de creu; en el guarniment del niu màgic, amb un teixit que també guarnirà els arbres dels comerços de l’Avinguda Balmes; a les històries que portaran els fanalers al calendari d’advent; amb la participació de la Conxita Teixidora a l’encesa de llums; al lema del Saló: “Enllaça’t al Saló” i en l’exposició de Cal Salinas. Per inaugurar aquest darrer espai hi ha fet parada els Fanalers i els gegants Conxita i Teixidora. Després de la seva participació en la inauguració de l’exposició, els Fanalers i la Conxita i la Teixidora han anat fins a Cal Font per encendre la segona bombeta del Calendari d’Advent. Aquest any, també com a novetat s’ha estrenat un escenari màgic – al costat i amb la mateixa estètica que el Niu Màgic – que al llarg del mes de desembre diverses entitats i escoles d’arts de la ciutat podran mostrar-hi les seves creacions. L’entitat que va entrenar-lo va ser l’Igualada Gospel Choir i el dissabte ha estat el torn de la coral igualadina Els Verdums, que han fet una actuació i han aplegat centenars de persones. En aquest sentit, Castells ha agraït la participació de les entitats que seran les encarregades de fer les actuacions “l’any passat el niu va ser un èxit i aquest any hi afegim un escenari on hi passaran moltes coses i moltes sorpreses”.

La tradicional Fira de Nadal omplirà els carrers del nucli antic

Durant el mes de novembre, la ciutat ja va fer una prèvia de la temporada nadalenca pintant tota la plaça de l’Ajuntament amb un cel estrellat amb diverses cortines de llum LED de baix consum. Aquesta plaça serà l’escenari de diverses activitats com ho va ser l’encesa de llums, i que tambñe acollirà una part de la tradicional Fira de Nadal els propers dies 6, 8, 9, 10, 16 i 17 de desembre. Aquesta fira, que estarà omplerta de casetes de fusta al centre de la ciutat estarà instal·lada als carrers del nucli antic i oferirà tot tipus d’articles nadalencs com ara decoració, pessebres i figures, tions, plantes i arbres, a més d’artesania i alimentació, entre d’altres. Les casetes de fusta estaran repartides entre la Plaça de l’Ajuntament, el carrer Santa Maria, i la Plaça Pius XXII, i l’horari d’obertura serà de 10h a 13.30h i de 17h a 20.30h. Dijous 7 i divendres 15 l’horari serà només de tarda, i els diumenges 10 i 17 l’horari serà de matí.