Teatre per als joves contra l'edatisme a la societat

La Comissió intergeneracional de l'Anoia reuneix 400 alumnes a l'Ateneu Igualadí en la representació pedagògica de El Llegat

Representació teatral contra l'edadisme a Igualada

Representació teatral contra l'edadisme a Igualada / Arxiu particular

Redacció

La Comissió Intergeneracional de la guia territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans ha dut a terme una acció per lluitar contra els clixés socials que ens porten a l'edatisme. En aquest cas, van reunir més de 400 alumnes al teatre Ateneu Igualadí per mostrar-los, a través, del teatre, els problemes que genera l'edatisme.

La comissió està formada per membres de l’Equip de serveis socials de l’Ajuntament d’Igualada, del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, del Consorci Sociosanitari d’Igualada i de la Fundació Sanitària Sant Josep ha iniciat . Amb el suport implícit dels departaments d’Acció Social i Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada i amb col·laboració de l’Associació de Familiars d'Alzheimer i altres Demències de l'Anoia (AFADA).

Es va representar l'obra El llegat, a càrrec del grup InCiTe. Un dels objectius de l’obra és sensibilitzar de manera intergeneracional sobre l’edatisme i la relació amb la discriminació i el maltractament a les persones grans, per la qual cosa s’ha dirigit als alumnes de 4art d’ESO i han assistit 400 alumnes de l’INS Pere Vives Vich, l’Acadèmia Igualada, l’Escola Pia, l’INS Badia i Margarit i l’INS Vallbona.

L'Institut de Ciència i Teatre (InCiTe ), es dedica a la transmissió de coneixement científic a través de les arts escèniques. InCiTe aposta per la fusió de les disciplines científiques, artístiques i humanistes per divulgar ciència i fer-la accessible i comprensible a la societat. En aquesta ocasió posa en escena l’obra de teatre “El Llegat”, espectacle de teatre científic interactiu i participatiu dividit en dos actes. La representació va tenir lloc el dia 28 de novembre.

En el primer acte, hi ha informació, dades, conceptes científics, gràfiques i imatges. Hi ha ciència. I també hi ha una història emocionant amb personatges, conflictes i acció́. Hi ha emocions i metàfores. Una fusió de ciència i teatre, una forma diferent de transmetre conceptes científics a través de les arts escèniques.

L’obra tracte diferents continguts sobre l'envelliment, la vellesa en el segle XXI i com l’edatisme influeix en la nostra visió de la vellesa i en el tracte a les persones grans.

En el segon acte i en finalitzar l’espectacle, es va obrir un espai interactiu de debat en què el públic assistent va participar i preguntar els seus dubtes. En aquest debat, els joves es van interessar amb relació als avenços científics més recents entorn de l'envelliment i com aquests afecten el futur de la nostra societat.