El Consell comarcal de l'Anoia encarrega un estudi sobre els comerç als pobles més petits

Les conclusions finals han d'oferir accions per poder mantenir botigues obertes en algunes poblacions

Caixes de fruita en una botiga

Caixes de fruita en una botiga / CCA

Redacció

El Consell Comarcal de l’Anoia ha encarregat un estudi per conèixer la situació actual i a curt i mig termini del comerç en els municipis de menys de 5.500 habitants de la comarca, que també servirà per identificar estratègies públiques i privades possibles que permetin mantenir el teixit comercial d’aquests municipis, perquè la pèrdua de botigues és un dels problemes d'aquestes localitats. A l’Anoia hi ha 28 municipis de menys de 5.500 habitants, dels quals s’estudiaran els 16 que compten amb comerços, alimentaris i no alimentaris.

Des del setembre fins ara s’ha treballat en les tres primeres fases del projecte: la diagnosi del comerç de proximitat als petits municipis de l’Anoia, s’han estudiat iniciatives que han garantit la continuïtat del comerç de proximitat en altres municipis petits, i s’han treballat estratègies de suport al comerç de proximitat en els municipis petits.

La quarta fase del projecte es durà a terme dimecres 13 desembre amb una Jornada comarcal d’intercanvi d’experiències públiques i privades de suport al manteniment del comerç de proximitat en municipis petits. Hi participaran iniciatives tant de l’àmbit públic com públic-privat que hagin tingut èxit en reforçar, mantenir i protegir el comerç de proximitat en municipis petits, així com representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Associació Micropobles de Catalunya. Els interessats a participar-hi poden inscriure’s a anoia.cat

Durant el 2024 tindrà lloc l’última fase del projecte, que consistirà en reunions de treball amb ajuntaments i amb comerços de proximitat per dur a terme les estratègies identificades com a prova pilot. El Consell Comarcal acompanyarà els ajuntaments en la posada en marxa de les estratègies decidides.