El ple d’Igualada desestima les al·legacions i aprova les ordenances fiscals del 2024

En una sessió convocada només 24 hores abans, el govern de Junts amb el suport del regidors socialistes, ha pogut tirar endavant la renovació de taxes i impostos per al 2024

El ple d'aquest divendres en què s'han desestimat les al·legacions a les ordenances

El ple d'aquest divendres en què s'han desestimat les al·legacions a les ordenances / Aj Igualada

Miti Vendrell

El consistori igualadí ha aprovat el nou preu de les taxes i els impostos per a l’any vinent. Les al·legacions presentades per grups i particulars s'han desestimat en un ple que s'ha celebrat aquest matí, a les 10 h. El ple tenia caràcter extraordinari i ha estat convocat només amb 24 h d'antelació. Havien presentat al·legacions contra les ordenances fiscals una associació de promotors i constructors, un particular, el grup municipal d’ERC i un col·lectiu de 35 persones.

En aquest ple s’ha aprovat la desestimació de les al·legacions presentades amb els vots favorables de Junts per Igualada, l’abstenció del grup municipal d’Igualada Som-hi (posició que fa possible l'aprovació) i els vots contraris d’ERC i Poble Actiu. Per tant, s'ha repetit exactament la primera votació, que va anar precedida d'una concentració al davant de l'Ajuntament i que es van aprovar en un pla alterat pels comentaris que es feien des de la sala, que van portar l'alcalde a suspendre la sessió una llarga estona.

Amb aquesta votació s’han aprovat definitivament de les ordenances fiscals per a l’any 2024. En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra, Enric Conill, ha acusat el govern municipal d’amagar-se en els grans temes de la ciutat i va explicar que el principal motiu per presentar al·legacions és perquè consideren que es tracta d’uns impostos injustos i que venen generats per una mala gestió del govern municipal.  

Els grups municipals, com ERC i Poble Actiu van retreure el govern la convocatòria d’un ple amb un marge de 24 h. En el ple no hi va poder assistir ni el regidor de Poble Actiu, Pau Ortínez, ni la regidora d’Igualada Som-hi, Irene Gil. En aquest sentit, la portaveu de Poble Actiu, Elisabet Farrés, considera una vergonya convocar un ple a les 10 h del matí d’un dia feiner i considera aquest fet “una maniobra covarda, una estafa a la democràcia i manca de valentia per part del govern”. 

Per la seva banda, l’alcalde Marc Castells, va explicar que la convocatòria està marcada dins dels períodes per presentar i resoldre al·legacions. La decisió de presentar al·legacions ha endarrerit l'aprovació definitiva, però Castells ho ha fet abans d'acabar l'any amb els vots del seu grup i l'abstenció necessària per a l'aprovació del socialistes d'Igualada Som-hi.