Montbui inaugura en plena festa la millora de la plaça i el carrer Major

La intervenció s’ha fet per potenciar l’ús per a la ciutadania del centre històric montbuienc

Inauguració de la nova plaça i el nou carrer Major de Santa Margarida de Montbui ahir | MITI VENDRELL

Inauguració de la nova plaça i el nou carrer Major de Santa Margarida de Montbui ahir | MITI VENDRELL / MITI VENDRELL. STA MARGARIDA DE MONTBUI

Miti Vendrell

Montbui ha inaugurat oficialment la plaça i el carrer Major, remodelats durant l’any passat. L’acte inaugural s’ha celebrat coincidint amb l’inici de la celebració de les primeres activitats de la Festa Major d’Hivern dedicada a Sant Maure. Durant l’acte es va celebrar un recorregut històric teatralitzat per aquest espai, a càrrec de l’actor igualadí Joan Valentí i va finalitzar amb un vermut popular a la mateixa plaça.

La nova plaça i el nou carrer Major han viscut una rehabilitació important, que ha suposat una inversió de 786.151’33 euros i un any d’obres, amb l’objectiu de potenciar l’ús per a la ciutadania del centre històric montbuienc. Per aquest motiu, una de les actuacions importants ha estat la limitació de les zones de vehicles tot recuperant espais de gaudi per a les persones. Entre d’altres aspectes, el projecte ha contemplat l’ampliació del carrer Major, incloent-hi la placeta-carrer Sant Magí. També s’ha fet el soterrament de serveis i s’han fet aparcaments a la zona més ampla del carrer, així com l’ampliació de l’espai de les escales de la Font de la Macària. De la mateixa manera, s’ha conservat el paviment i la barana actual de les escales de l’església.

Pel que fa a la Plaça Major, s’ha recuperat aquest espai per a l’ús i el gaudi del veïnat. S’ha mantingut l’estructura de la Plaça per facilitar-ne les celebracions i s’han integrat els elements de disseny amb els símbols de l’entorn. A més, durant el decurs de l’obra de la Plaça Major es va descobrir un pou de captació d’aigües que restava tapat. S’ha preservat, instal·lant-hi un banc elevat de tipus circular amb un vidre central.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montbui, Adrià Castelltort, ha destacat que la rehabilitació busca «poder fer justícia a aquest espai històric que es trobava molt degradat».