Vilanova celebra un quart de segle de la fira del Camí Ral

Les dues noves zones de restauració van ser una de les atraccions de la darrera edició de la mostra vilanovina

La passejada de polítics, amb l'alcaldessa Noemí Trucharte, al centre, del Camí Ral de Vilanova

La passejada de polítics, amb l'alcaldessa Noemí Trucharte, al centre, del Camí Ral de Vilanova / Miti Vendrell

Miti Vendrell

Vilanova del Camí va celebrar ahir una de les cites més importants del seu calendari local: la Fira del Camí Ral, que honra el patró de Sant Hilari i que enguany arribava a la seva vint-i-cinquena edició, amb algunes novetats. Com sempre, la cita va tenir lloc al llarg de l’antic camí ral vilanoví, el carrer Major, des de la mateixa plaça Major i fins a la plaça de l’Església i el Mercat, i també als carrers de Santa Llúcia i Onze de Setembre.

Aquest any la fira, l’acte més destacat de la Festa Major d’Hivern, ha sumat dues grans novetats. Per una banda, la incorporació de dues zones de restauració a La Taverna, al carrer Onze de Setembre i a la cruïlla del carrer Verge de Montserrat amb Major, va convidar els visitants a gaudir dels productes dels restauradors locals i van poder gaudir de la fira en tots els sentits. Una altra de les novetats ha estat la instal·lació a la plaça del Mercat d’un campament medieval, on hi van tenir lloc tallers, exhibicions i s’hi van concentrar les atraccions infantils. L’objectiu ha estat potenciar la seva dinamització cultural i festiva i commemorar el passat medieval.

Durant tot el dia, la fira va convidar a gaudir d’una diada festiva, gastronòmica i comercial que va acollir una nova mostra d’oficis, de productes artesanals, en la qual les entitats del municipi també hi van tenir un espai.  

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, es mostrava molt satisfeta i valorava molt positivament la celebració d’enguany com «una fira que rememora l’època medieval i permet gaudir dels oficis i l’artesania, però també de la cultura de carrer». En aquest sentit, Trucharte va voler agrair a tots els vilanovins i vilanovines que han sortit al carrer per celebrar aquesta festa en honor al seu patró. 

A més, la cita va coincidir amb la 37a Pujada als Dipòsits, que l’alcaldessa ha valorat molt positivament per la participació d’unes set-centes persones.