El conseller Joaquim Nadal destaca la relació empresa i universitat a Igualada

El titular d'Universitats ha visita les instal·lacions del pla de la Massa i s'ha reunit amb el rector i la direcció del Campus de la capital de l'Anoia

El conseller Nadal acompanyat dels representants de la Universitat de Lleida i de polítics locals

El conseller Nadal acompanyat dels representants de la Universitat de Lleida i de polítics locals / Miti Vendrell

Miti Vendrell

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, destaca la “vinculació dels estudis que s’ofereixen al Campus d’Igualada amb el teixit productiu de l’Anoia”. En aquest sentit, ha posat d’exemple el màster en Enginyeria del Cuir, únic en la seva especificitat a Europa. Aquestes declaracions les va fer durant la visita que ha fet aquest divendres al Campus Universitari Igualada-UdL, concretament l’edifici del Pla de la Massa. Ho va fer en el marc d’una visita a la comarca, en la qual també va fer parada al municipi de Sant Martí de Tous.

Durant la visita, Nadal s'ha reunit amb l’equip de govern del Campus, encapçalat pel rector de la UdL, Jaume Puy i Llorens, i el delegat del rector al Campus, Carles Capdevila Marqués, i ha parlat de diverses qüestions d’actualitat de l’àmbit universitari. Puy i Capdevila també han presentat al conseller els diferents projectes de futur de la universitat, entre els quals destaca el nou edifici del Passeig Verdaguer que ben aviat obrirà les seves portes als estudiants de Ciències de la Salut. A la reunió també hi han estat presents la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés; el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la regidora d’ Universitats de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner. Després de la reunió, Nadal ha visitat els laboratoris del campus, acompanyat del sotsdirector de l’Escola Politècnica Superior a Igualada, Grau Baquero Armans.

La Universitat de Lleida (UdL) ofereix al Campus Universitari d’Igualada una oferta de titulacions lligada a les necessitats d’ocupació del territori i a la trajectòria igualadina en estudis superiors. Alguns dels graus que es poden cursar a preu públic són únics a Catalunya, com ara el Grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística. En total, hi ha 750 estudiants matriculats a set graus i un màster. Pel que fa a les instal·lacions, actualment està en fase de finalització la construcció de l’edifici de Ciències de la Salut de la UdL a Igualada, que preveu acollir tots els estudis relacionats amb aquest àmbit. Està situat costat del Centre d’Innovació per a la simulació en Salut 4DHealth i té una superfície aproximada de 3.500 m2. En la recerca, destaca la càtedra A3 Leather Innovation Center, un grup d'investigació especialitzat en la cadena de producció de la pell, i incorporat a l’Associació TECNIO que aglutina 56 grups universitaris i centres de recerca per impulsar un model d’excel·lència en la transferència de coneixement i innovació cap a les empreses i la societat.

Visita a Sant Martí de Tous

Abans de visitar el Campus d’Igualada, el conseller Nadal va aprofitar la seva presència a l’Anoia per visitar el municipi de Tous, on es va reunir a l’Ajuntament amb l’alcalde i alhora delegat del Govern al Penedès, David Alquézar i Claramunt. El conseller va signar el llibre d’honor i s'ha interessat per la transformació del nucli antic de la localitat.