Carnaval d'Igualada reuneix gairebé 1.400 disfresses i 19 comparses

El primer premi ha estat per “Picassoltes”, el segon premi ha estat per la comparsa “Hakuna Matata i sigues MDP” i el tercer per “Ciber Action”

La comparsa que va rebre el primer premi

La comparsa que va rebre el primer premi / Aj Igualada

Redacció

La Rua del Carnaval d’Igualada va tenir 19 comparses participant-hi i un total de 1.390 persones disfressades. La carrossa del Rei Carnestoltes d’aquest any va estar organitzada i muntada per l'AFA de l'Acadèmia Igualada i van llegir el pregó, del qual van ser els autors també, en arribar a la plaça de Cal Font.

El primer premi de la rua d’aquest any va ser per a la comparsa “Picassoltes”, de l’Associació Camp del Rei de Vilanova del Camí. El segon premi, per a la comparsa “Hakuna Matata i sigues MDP” de l’AFA de l’escola Mare del Diví Pastor. I el tercer premi va recaure en la comparsa “Ciber Action”, una comparsa particular provinent de Capellades.

El segon premis de la rua del carnaval d'Igualada

El segon premis de la rua del carnaval d'Igualada / Aj Igualada

Aquests premis han estat lliurats per la Carme Riera, regidora de Cultura i Salut; Pere Camps, regidor de Relacions Institucionals i Josep M. Carpi, regidor d’Ensenyament. Les comparses que han rebut premis de 500 euros han estat les següents: Picassoltes, de l’Associació Camp del Rei, de Vilanova del Camí; Hakuna Matata i sigues MDP; Ciber Action, comparsa particular de Capellades; La teva llum, de Lokiloké d’Igualada i Amunt de l’AFA Escola Maristes.

Tercer premi de la rua igualadina

Tercer premi de la rua igualadina / Aj Igualada

Les comparses que han rebut 200 euros de premi han estat: la unión hace la juerga, comparsa particular de Sta. Margarida de Montbui; Valors olímpics, de l’AFA Escola Dolors Martí; Si fa calor posa-t'hi fulles, de l’AFA Ramon Castelltort; Vilanovnis, els impostos no pugen els abduïm nosaltres, del Club de Futbol de Vilanova del Camí; Wally buscant l'ampliació, de l’AFA Pompeu Fabra de Vilanova del Camí; Pinta la vida del color que vulguis, del CDR de Castellolí; Ateneu gira musical, de l’AFA Ateneu Igualadí; els Gegants del Regne Xampinyó, dels Geganters i Grallers de Vilanova del Camí; Ballant un somni, de l’Esbart Dansaire de Vilanova del Camí i Disparatat bosc encantat, de l’AFA Joan Maragall de Vilanova del Camí.

El jurat de les comparses va estar constituït per: Mariona Camèlia, Marc Lumbreras, Joan Llorach, Maria Morales, Olga Solà i Albert Compte, que va actuar de secretari. L’acte va ser presentat a la plaça de Cal Font per Yannick Ramis.

La reina i el rei del carnaval d'Igualada

La reina i el rei del carnaval d'Igualada / Aj Igualada

Diumenge, Carnaval Infantil a la plaça de l’Ajuntament

L’endemà diumenge, a les12 h, la plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari del Carnaval Infantil amb un espectacle d’animació pels més petits amb Carles Cuberes que porta per títol: “Cassoles, Olles i Cançons”.