Igualada celebra el proper dissabte una de les fases de la First Lego League

La setena edició de la competició portarà a la capital de l'Anoia 200 alumnes que es reuniran per competir al Campus de la UdL

Proves del First Lego

Proves del First Lego / UdL

UdL

El Campus Universitari Igualada - UdL acollirà dissabte 2 de març una nova edició de la First Lego League (FLL). La competició de robòtica que enfronta estudiants de centres educatius de primària i secundària de tot el món és de caràcter lúdic i acadèmic i s’ha convertit en un programa internacional de gran èxit que aposta per la creació de noves vocacions en l’àmbit de les ciències i enginyeries STEM.

La 7a edició, que reunirà prop de 200 alumnes al Campus d’Igualada, compta amb la participació de 5 equips de la categoria Explore i 16 equips Challenge provinents de centres educatius d’arreu del territori català , que hauran d’explorar, sota el lema Masterpiece, el paper que exerceix la branca STEM en les arts per dissenyar i construir un món d'infinites possibilitats.

La FLL Igualada està organitzada per l’Escola Politècnica Superior de la UdL amb el patrocini de l’Ajuntament d’Igualada, CodeLearn, TIC Anoia, Kids&Us, Stikets i la col·laboració de La Gaspar i Cal Valls.

El director de la First Lego League a Igualada, Sergio Sayago, es mostra molt satisfet de l’èxit de participació ja que s’han omplert totes les places que s’oferien. La categoria Challenge compta amb 16 equips formats per joves d’entre 10 i 16 anys, provinents de centres educatius de diverses poblacions catalanes – Igualada, Òdena, Sant Sadurní d’Anoia, Abrera, Sant Feliu i Barcelona, entre d’altres –, que s’enfrontaran a les instal·lacions del Campus al Pla de la Massa.

L’equip guanyador accedirà a la gran final estatal. Pel que fa a la categoria Explore, amb alumnes d’entre 6 i 9 anys, comptarà amb 5 equips. Les cerimònies d’entrega de premis es faran a l’exterior de l’edifici del Pla de la Massa, una per als participants més petits (13.30 h) i l’altra, tot seguit, per als grans (13.45 h). En cas de pluja l’entrega de premis es farà a l’interior del Campus.

Els guardons de la categoria Challenge són la Nominació al National Innovation Award, 1r Premi Ingeniera Soy per a l’equip guanyador; 1r Premi als Valors First; 1r Premi TIC Anoia al Projecte d’Innovació; 1r Premi CodeLearn al Disseny del Robot; 1r Premi al Comportament del Robot; Premi a les Joves Promeses; Premi a l’Excel·lència en Enginyeria i 1r Premi a l’Entrenador. En la categoria Explore, la dels més menuts, es lliuraran el Premi a la solució del desafiament; el Premi a la Programació; el Premi als valors fonamentals; el Premi al pòster de l'equip; i el Premi model d'equip.