Igualada crearà una Carta alimentària identificant els recursos i les necessitats de la ciutat
Vol ser una eina que permeti transformar el sistema alimentari "en un model més sa, sostenible, resilient i autosuficient"
![La jornada de la Carta alimentària que s'ha dut a terme a Igualada](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/ef735bb9-0e2b-4f6c-baba-7d9380b3b7c3_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
La jornada de la Carta alimentària que s'ha dut a terme a Igualada / Aj Igualada
Redacció
Una trentena d’experts participen en una jornada de treball i debat per a l'elaboració de la Carta Alimentària d’Igualada, que vol desenvolupar un model agroalimentari basat en el principi de proximitat i sostenibilitat. Es tracta d'una proposta que es desenvolupa a la capital de l'Anoia com a prova pilot. S'ha format un grup de treball, integrat per representants de l’àmbit públic i privat, transversal en diversos àmbits, com ara el mediambiental, l’econòmic, la salut, l’ensenyament, els productors, entitats i la ciutadania.
El sistema s'inspira en un model proposat per la Diputació de Barcelona, que preveu una primera fase de creació d’un grup motor i la redacció de la Carta Alimentària, per donar continuïtat més endavant, a un procés de diagnosi, seguit de la creació d’un Consell Alimentari Local per abordar el disseny i desenvolupament del Pla Alimentari Local.
Aquest projecte s’emmarca dins del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, creat l’any 2021, del qual l’Ajuntament d’Igualada en forma part. El Parc Agrari el formen l’Associació de productors de la Conca d’Òdena, l’Associació de comerç i restauració del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, l’Associació de turisme del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, el Consell Comarcal de l’Anoia i els Ajuntaments de 15 municipis que representen una població de 80.820 habitants i una superfície de 372 km². El Parc té com a finalitat la preservació, promoció i gestió dels espais agraris i la transformació del model de proximitat, en l'àmbit local.
L’estratègia alimentària que es pretén articular des d’Igualada, principal node urbà i de consum de la Conca d’Òdena i oberta als altres municipis de l’Anoia, vol ser una eina que permeti transformar el sistema alimentari en un model més sa, sostenible, resilient i autosuficient. Amb la voluntat de repensar i reorganitzar la política alimentària, amb un pacte entre actors del territori i agents de la cadena agroalimentària que decideixen i consensuen actuacions al voltant de l’alimentació.
La Sala d’actes de l’edifici d’IgNova de l’Ajuntament d’Igualada ha acollit una primera jornada de treball i debat amb una trentena de representants de diversos sectors sobre l’elaboració de la Carta Alimentària, amb l’objectiu d’avançar en el desenvolupament d’un model agroalimentari basat en el principi de proximitat i sostenibilitat.
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle