Junts promet un nou Mercat de la Masuca d'Igualada per al novembre del 2026

El partit del govern de la capital de l'Anoia surt al pas de les crítiques que ha rebut per la reconsideració del projecte anunciat

Interior del Mercat de la Masuca

Interior del Mercat de la Masuca / MdM

Enric Badia

Enric Badia

Les obres de remodelació del Mercat de la Masuca d'Igualada costaran menys de la meitat del que estava previst en el projecte inicial (passa de 12 milions d'inversió a 5), es pagarà fonamentalment amb diners de la Diputació de Barcelona i tindrà menys càrrecs per als botiguers que hi tenen parada. Però aquestes novetats en l'obra, que podríem semblar beneficioses, han rebut dures crítiques de l'oposició, perquè s'han fet inversions en projectes que aniran a les escombraries i perquè el govern havia anunciat abans d'eleccions unes obres de transportació de l'equipament que ara queden reduïdes a un projecte molt més petit. Les crítiques han estat dures, tot i que els grups representats a l'Ajuntament, en el darrer ple van votar a favor del nou enfocament.

Junts ha explicat aquest divendres que "aquesta inversió fonamental, anunciada per l'alcalde Marc Castells, marca un pas significatiu cap a la revitalització del mercat, convertint-lo en un espai modern, funcional i sostenible que servirà tant als paradistes com a la ciutat en general".

Fonts de la formació asseguren que "després d'un detallat estudi i un diàleg fructífer amb els paradistes, s'ha concebut un projecte nou que no només redueix els costos de la renovació, sinó que també manté les operacions del mercat durant el procés de remodelació, evitant així inconvenients als paradistes i als clients.

El nou disseny del Mercat de La Masuca contempla una àmplia obertura cap al carrer, amb una estructura transparent que convida a la interacció amb la vida urbana. Això serà acompanyat d'instal·lacions sostenibles, com plaques fotovoltaiques, que no només redueixen els costos operatius sinó que també contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic.

Es preveu que el mercat renovat es pugui gaudir a partir del novembre de 2026, Les obres suposaran tancar una meitat del mercat per remodelar-la mentre es manté oberta l'altra part, amb tots els paradistes concentrats. I una segona part de les obres, amb el mateix procediment i trasllat a la part nova.

Junts ha destacat que el ple de l'Ajuntament d'Igualada va ratificar per unanimitat el compromís de tirar endavant el projecte de renovació del Mercat de La Masuca.