Famílies d'Igualada planten 200 arbres d'espècies resistents a l'entorn de l'escola Dolors Martí

Es van triar espècies resistents a les condicions severes del clima dels darrers anys

Plantada d'arbres a Igualada

Plantada d'arbres a Igualada / Aj Igualada

Redacció

Unes 800 persones van participar diumenge en la plantada d’arbres a l’Anella Verda d'Igualada, al voltant de l’escola Dolors Martí. Les famílies van ser les encarregades de plantar els arbres i els van apadrinar posant-hi una medalla de fusta amb el seu nom, de manera que en puguin fer el seguiment. En total es van plantar 200 arbres mediterranis d’espècies resistents a les condicions cada dia més severes del clima, com ara el roure, l’alzina, l’arboç o la servera.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, després d'agrir la participació de les famílies i del claustre de professors de l'escola Dolors Martí, va recordar als assistents que “amb aquesta plantada es segueix ampliant el projecte d’Igualada Verda i que aquest nou espai actuarà en el futur com una nova illa climàtica a la ciutat que permetrà que la temperatura de la zona es mantingui més baixa gràcies a l’ombratge dels arbres”.

L’Ajuntament d’Igualada i Arbreteam s’encarregaran del rec i manteniment dels arbres i d’un seguiment exhaustiu els primers anys de creixement dels arbres.

Taller de la plantada del pi pinyoner

El fort vent de diumenge va provocar que el taller de la plantada de pi pinyoner s’hagués d’anul·lar, el taller es realitzarà aquesta setmana amb els alumnes de l’escola Dolors Martí. L’activitat permetrà aprendre a plantar pi pinyoner i com aconseguir que aquest doni fruits