S’enfronta a quatre anys de presó per traficar amb drogues a Igualada

L’acusat transportava a l’interior del cotxe marihuana, haixix i amfetamina per valor de 3.843 euros

Un agent dels Mossos d'Esquadra en un control, en una imatge d'arxiu

Un agent dels Mossos d'Esquadra en un control, en una imatge d'arxiu / MOSSOS

Laura Serrat

Laura Serrat

Un home que va ser enxampat a Igualada quan presumptament transportava més de mig quilo de droga s'enfronta a quatre anys de presó. Es tracta d'un home nascut a Barcelona, sense antecedents penals, a qui la fiscalia acusa d'un delicte contra la salut pública per transportar al cotxe 440 grams d'amfetamina, 105 grams d'haixix i 55 grams de marihuana valorats en el mercat il·lícit per un preu de 3.843,56 euros. El judici se celebrarà aquest dijous a la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona.

L'escrit d'acusació de la Fiscalia recull que els fets es remunten al 18 de novembre del 2019, quan els Mossos d'Esquadra estava fent un control de trànsit als vehicles que entraven a Igualada. Durant l'actuació policial, van cridar l'alto a un vehicle de la marca Fiat conduït per l'acusat, "que va fer cas omís de les ordres dels agents". En veure que el conductor se saltava el control, diverses patrulles van iniciar un dispositiu per perseguir el vehicle, que havia fugit en direcció al centre d'Igualada. Després d'uns minuts de recerca, van localitzar el conductor caminant per la vorera a pocs metres d'on havia aparcat el cotxe.

Aleshores els agents dels Mossos van ordenar al conductor que obrís les portes del vehicle per dur a terme l'escorcoll. A l'interior del cotxe, van trobar 440 grams d'amfetamina i 105 grams d'haixix, 55 grams de marihuana. El valor de la droga intervinguda en el mercat il·lícit ascendeix a 3.84,56 euros, segons l'Oficina Central d'Estupefaents del Cos Nacional de la Policia. Els agents també van localitzar a dins del cotxe un total de 96,78 euros, fraccionats en bitllets i monedes de diferent valor, que la fiscalia creu que l'acusat hauria obtingut a partir del tràfic de drogues.

L'escrit d'acusació assenyala que l'acusat posseïa aquestes substàncies amb la finalitat d'aconseguir un benefici econòmic irregular a partir de la seva adquisició, manipulació i distribució a terceres persones. Per aquest motiu, considera que els fets són constituïts d'un delicte contra la salut pública previst en l'article 368.1 del Codi Penal, relatiu a aquelles substàncies que danyen greument la salut, i demana una pena de 4 anys de presó i una multa de 7.500 euros, amb responsabilitat penal subsidiària d'un mes en cas d'impagament.

Per al judici que se celebrarà aquest dijous a la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona, el ministeri fiscal demana un interrogatori a l'acusat, la testifical dels agents que van interceptar-lo i l'informe pericial sobre la droga intervinguda i el seu valor en el mercat il·lícit.