Orpí exposa el món de les abelles a la fira de les bresques

La festa se celebra el 28 d'abril en un dels entorns naturals més destacats de la comarca de l'Anoia

La imatge de la fira de la mel d'Orpí en una de les darreres edicions

La imatge de la fira de la mel d'Orpí en una de les darreres edicions / Aj Orpí

Redacció

La VII edició de la Fira de les Bresques dedicada al món de les abelles, se celebrarà el pròxim 28 d'abril a Santa Càndia, Orpí. La fira sobre el món de les Abelles es també una invitació a conèixer "un dels entorns més bonics de la comarca de l'Anoia", expliquen els organitzadors.

L'indret està situat al bell mig de la Vall de la Riera de Carme. Els 17 expositors assistents ofereixen els seus productes de la mel i els seus derivats, plantes mel·líferes, tallers i activitats dedicades a preservar el nostre entorn natural i sobretot a les nostres protagonistes: les abelles.

Acompanyarà la festa les sardanes, el primer torneig de bitlles del Fornet Vermell i un dinar de germanor entre tots els assistents que ho vulguin. Per assistir al dinar cal fer reserves al 633367322.

La Fira de les Bresques té el seu origen en el tradicional aplec que se celebrava per promocionar la mel dels apicultors de la zona. La fira, a més, pretén destacar la importància de les abelles a la vida i donar a conèixer les propietats medicinals, alimentàries i culinàries de la mel.

Tradicionalment, era el primer mercat de mel de tota la comarca. Des de bon matí hi ha una mostra d’Arts o oficis vinculats amb el món de les abelles on podreu degustar la mel dels apicultors, olorar fragàncies d’herbes aromàtiques, tastar hidromel, provar diferents ungüents.