El Campus Motor Anoia de Castellolí es lliga a la Universitat de Vic

La Universitat podrà disposar d'instal·lacions i del circuit per fer parts de l'oferta educativa i els alumnes de la universitat poder tenir descomptes al circuit

El director del parc Motor,  Jordi Arilla Arts, i el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños

El director del parc Motor, Jordi Arilla Arts, i el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños / UVIC-UCC

Redacció

El Campus Motor Anoia - Centre de formació de Circuit Parcmotor s’ha convertit en centre de formació professional vinculat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), després que els responsables de les dues institucions hagin signat un conveni de vinculació. El director general de Circuit Parcmotor,, han formatlizat un acord que ha de ser la base sobre la qual estrènyer la relació entre la Universitat i el centre d’ensenyament secundari per impulsar el desenvolupament d’iniciatives d’interès comú en l’àmbit de la formació de professionals del sector de l’automoció.

L’acord signat estableix un marc estable de cooperació entre les dues institucions educatives que es concretarà en l’ús compartit de les respectives instal·lacions i de les metodologies pedagògiques; en la participació de professorat o alumnat de la Universitat en activitats acadèmiques del centre de formació professional i viceversa; i en avantatges econòmics per a l’accés de l’alumnat de cada centre als estudis de l’altre. Aquest apropament ha de propiciar la col·laboració entre les diverses titulacions i fer més permeables les passarel·les entre elles. 

Campus Motor Anoia té una llarga trajectòria com a centre de formació en el sector de l’automoció i, des del curs 2023-2024, ha incorporat a la seva oferta d’estudis, un CFGM d’Electromecànica de vehicles amb especialitat de vehicle elèctric. A més és l’únic centre formatiu dels país que disposa d’un circuit propi. Circuit Parcmotor Castellolí és un complex de més de 800.000 metres quadrats dedicats a la indústria de l’automoció i la pràctica d’esports de motor. Actualment, és l’únic circuit d’Europa amb connectivitat 5G gràcies a l’acord amb la multinacional Cellnex Telecom.

Per la seva banda, la UVic-UCC ja fa temps que treballa per fer més permeable la relació entre els diferents tipus d’educació superior, en línia amb el que preveu la legislació en matèria de formació professional i que és habitual a altres països, especialment en l’entorn europeu. El 2015 va incorporar una oferta d’estudis de formació professional superior, complementària de la de graus universitaris i, amb posterioritat, també ha iniciat una estratègia d’apropament a centres que imparteixen formació professional superior amb l’objectiu de prestigiar aquests estudis i de compartir metodologies, recursos i coneixement. 

La llei orgànica d’ordenació i integració de la formació professional preveu que les universitats col·laborin amb els centres que imparteixen cicles formatius de grau superior per impulsar projectes conjunts en benefici de la millora de tota l’oferta formativa superior i de la seva adequació a les necessitats de la societat.