Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya patrocina el NEAN, el Parc Prehistòric de Capellades

Atorga 5.000 euros a la institució capelladina dins la seva línia de suport i promoció de la cultura del país

Excursió al capelló de Capellades

Excursió al capelló de Capellades / M.V.

Redacció

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) patrocina el NEAN, Parc Prehistòric de Capellades per fomentar les visites a l’itinerari guiat a l’Abric Romaní i també a la Cinglera del Capelló.

El NEAN-Parc Prehistòric ha obert a primers d’any les visites guiades per la Cinglera del Capelló. Amb l’objectiu de posar, a partir de les dades aconseguides amb la recerca científica arqueològica, a l’abast de la societat el coneixement de què es disposa sobre la evolució humana i el poblament antic que ens ha precedit. Aquesta difusió del patrimoni s’estableix també com a objectiu de desenvolupament turístic del municipi per a la contribució a l’increment de visitants a la vila amb la consegüent creació de riquesa per a la ciutadania.

El NEAN Parc Prehistòric de Capellades, incorpora l’itinerari per la Cinglera del Capelló a la visita que comença a l’Abric Romaní. Àngel Soteras, regidor de Cultura i Promoció Econòmica, explicava a finals de l'any passat a aquest diari que «l'obertura al públic del recorregut pel conjunt del Parc era un objectiu llargament perseguit i que finalment hem aconseguit. A l'atractiu de la visita a l'Abric Romaní, que és el ja fa anys que podem gaudir, sumem ara una passejada que ens permet contemplar altres abrics, visitar la simulació d'un campament neandertal i passar sota el sempre espectacular Barret del Capelló. Un al·licient més per visitar Capellades».

Des de principi d'any, tothom qui vulgui visitar el jaciment arqueològic de l’Abric Romaní i fer el recorregut per la Cinglera del Capelló caldrà que faci reserva prèvia, a través de la pàgina web neancapellades.cat

El NEAN-Parc Prehistòric és un equipament de l’Ajuntament de Capellades, a la Cinglera del Capelló. La visita inclou el jaciment de l’Abric Romaní de Capellades i el recorregut per la Cinglera del Capelló, que finalitza a l’edifici de dotacions del Parc, on hi ha el restaurant NEAN Capellades.

La Cinglera del Capelló té un recorregut de 1.100 metres lineals, amb un alt valor geològic, paisatgístic i arqueològic amb una vintena de jaciments de diverses èpoques. L’any 2023 va ser declarat per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional.