Anuari 2023: Aramoià recupera la majoria absoluta i un govern en solitari

Dionís Guiteras afronta el seu quart mandat consecutiu com a alcalde

Aquest és el quart mandat consecutiu amb Dionís Guiteras d'alcalde

Aquest és el quart mandat consecutiu amb Dionís Guiteras d'alcalde / ARXIU | QUERALT CASALS

Jordi Escudé

Un govern en solitari i la recuperació de la confiança. Són els fruits de la remuntada que Aramoià (ERC) va obtenir a les eleccions del maig, en què el partit es va retrobar amb la majoria absoluta que havia perdut en els anteriors comicis. 

Aramoià passava de 6 a 8 regidors dels 13 que té el consistori, i Dionís Guiteras revalidava l’alcaldia per quart mandat consecutiu. Aquesta vegada, però, al capdavant d’un executiu que ja no depenia de cap soci. I és que tant el PSC (amb qui havia governat els quatre anys anteriors), com Junts i Capgirem Moià (CUP), van perdre vots respecte del 2019. VOX, que enguany es presentava per primer cop, no va obtenir representació.

De fet, Aramoià sumava tan sols un centenar més de vots que fa quatre anys, però la forta abstenció, que s'incrementava en gairebé deu punts percentuals respecte del 2019, va traduir aquest guany de vots en els dos regidors de més. Aquest era el seu segon millor resultat en dues dècades, després dels 10 regidors obtinguts el 2015.