Anuari 2023: Les noves urgències de l’Hospital de Berga, a punt d’inaugurar-se

El nou servei suposarà una millora funcional i es guanyarà en accessibilitat

Estat de les obres al juny, en una visita per a la premsa

Estat de les obres al juny, en una visita per a la premsa / Arxiu/Mireia Arso

El nou Servei d’Urgències de l’Hospital de Berga encara la recta final, amb la previsió que es pugui estrenar en les pròximes setmanes. 

Les noves Urgències permetran quadruplicar l’espai actual, hi haurà més equipaments i més moderns, suposaran una millora funcional i es guanyarà en accessibilitat, amb accés directe al carrer i sense barreres arquitectòniques. El servei, que ocuparà prop de 700 metres quadrats, s’ubicarà a la quarta planta de l’edifici nou de l’Hospital de Berga, que fins ara estava en desús i inacabada.

El Servei Català de la Salut ha invertit prop de 3 milions d’euros en unes obres, «molt necessàries», tal com van coincidir a destacar la gerent del centre, Antònia Baraldés, i la gerent del Servei Català de la Salut, Alba Oms, en una visita d’obres amb la premsa al juny. Les noves instal·lacions, van comentar, «permetran guanyar espai i treballar amb més seguretat i comoditat. I els pacients seran atesos amb més dignitat i amb uns estandards de qualitat i modernitat».

Paral·lelament, l’Ajuntament de Berga va iniciar el mes passat els treballs previs de les obres d’adequació del vial nord d’accés a l’edifici on s’està fent el nou servei d’urgències de l’Hospital de Berga. El centre ha perdut aquest 2023 l’històric nom de Sant Bernabé.