Les restriccions per la pandèmia afecten Montserrat en tota la seva essència, i l'Escolania no n'és cap excepció. Han reduït les actuacions en públic perquè no canten en cap de setmana, i quan ho fan és amb la basílica buida (o pràcticament), tot i que se n'ha disparat el seguiment per Internet.

Mentre hi havia el confinament municipal de caps de setmana els escolans ja van deixar de pujar a Montserrat els diumenges com era habitual, i des d'aleshores hi fan estada només els dies d'escola. Això vol dir que hi arriben dilluns al matí per fer classe i en marxen divendres a la tarda, de manera que si abans cantaven de diumenge a divendres, ara de dilluns a divendres canten la Salve del migdia i només canten a vespres de dilluns a dijous.

Tot plegat «als nois se'ls fa molt estrany», explica el portaveu del monestir, el pare Bernat Juliol, perquè més enllà del seu propi confinament, ara canten sense turistes. Explica que a la Salve dels migdies és dels moments que hi ha més gent a Montserrat, «i han passat de tenir al davant centenars de persones a no tenir-hi ningú (a banda dels monjos)». Com a contrapartida, el pare Juliol destaca el creixement que estan tenint les litúrgies (que no s'han deixat de fer) per Internet, « fins al punt que hem canviat la salutació d'inici, i si abans ens dirigíem a la gent de la basílica, ara també ho fem als que ens segueixen telemàticament».

Segons Juliol, «sabem que la Salve del migdia té una mitjana d'entre 400 i 500 seguidors només en streaming», o sigui, sense comptar els fidels que ho escolten per ràdio o quan s'emet per la xarxa de televisions locals.

Els escolans també han notat el confinament quant a concerts. En feien una dotzena cada any fora de Montserrat i alguna gira internacional. Ara, de gires no n'hi ha, i en l'últim any només han pogut fer alguns dels concerts programats.