L'extresorer del PP Luis Bárcenas, ha assenyalat aquest dilluns davant el tribunal de l'Audiència Nacional, que jutja la presumpta caixa 'b' del PP, que va lliurar sobres amb diners de la comptabilitat 'b' del partit a l'expresident del Govern Mariano Rajoy, i als exministres Francisco Álvarez Cascos, Javier Arenas, María Dolores de Cospedal, Jaime Mayor Orella i Federico Trillo. També ha revelat que un advocat pròxim al partit li va oferir diners per canviar els seus 'papers' on figuraven aquestes anotacions.

Durant l'interrogatori del fiscal, Bárcenas ha citat altres noms que van rebre sobresous com el parlamentari José Miguel Ortí i l'assessor Pedro Arriola.

I a més figuren en la comptabilitat paral·lela els noms dels ministres Rodrigo Rato i Ángel Acebes, si bé personalment ell no els va lliurar diners en mà. Segons ha explicat, aquests sobresous es lliuraven d'aquesta manera perquè segons la llei d'incompatibilitats quan el PP va arribar al Govern no podien percebre sous diferents del de servidor públic.

Atès que això "suposava un minvament molt important en la seva retribució", el tresorer de llavors, Álvaro Lapuerta, rep la proposta que a partir d'aquest moment s'anivelli per igualar amb el que rebien abans d'arribar al poder. Per això es decideix completar els sous "amb fons de la comptabilitat extracomptable".