La popular pluja d'estels que es produeix cada estiu com a conseqüència de l’entrada de cossos celestes en l’atmosfera terrestre arribarà al seu punt àlgid aquesta matinada de dijous a divendres. Concretament, els Perseids es produeixen quan la terra s'acosta anualment a les restes del cometa 109P/Swift-Tuttle i aquestes impacten amb l'atmosfera, provocant els estels.

Conegudes popularment com a llàgrimes de Sant Llorenç, ja que aquest esdeveniment sol passar al voltant de la festivitat del màrtir, el 10 d'agost, aquest any duraran fins el 24. Tot i això, el pic de la pluja d'estrelles serà aquesta setmana i, especialment, la nit de l’11 al 12 d’agost i la del 12 al 13. Els Perseids són coneguts per tenir una gran activitat, podent-se observar uns 40 meteors per hora en el pic dels Perseids, segons un estudi de la NASA.

Aquesta setmana només es veurà entre un 5% i un 15% del disc lunar i, com menys llum de la lluna hi hagi, més fàcil és poder observar els estels, que augmenten l'activitat a mesura que avança la nit. Per això mateix, per poder gaudir la pluja d'estels, es recomana allunyar-se de la contaminació lluminosa dels nuclis urbans i dirigir-se a llocs elevats i foscos. L'abadia de Montserrat o l'Observatori Astronòmic de Castelltallat a Sant Mateu de Bages són dues bones opcions al Bages per observar els Perseids.