El director del Geoparc ha viscut en primera persona el terratrèmol del Marroc

Ferran Climent està a Marràqueix assistint a la 10a conferència internacional de Geoparcs

Ferrant Climent a la conferència de Marràqueix

Ferrant Climent a la conferència de Marràqueix / Arxiu particular

Helena Carbonell

Helena Carbonell

El director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Ferran Climent, que actualment viu a Rocafort (nucli del Pont de Vilomara) estava a Marràqueix durant el terratrèmol de magnitud set a l'escala de Richter que va sacsejar ahir a la nit bona part del Marroc.

Climent ha anat allà per assistir a la 10a conferència internacional de Geoparcs en representació de la delegació de la Catalunya central. Encara hi és, té previst marxar demà.

En declaracions a aquest diari, Climent explica que la nit de divendres tenia pensat anar a sopar al centre de la ciutat amb els companys de la conferència, però finalment van canviar d'idea i van anar a una altra zona. Relata que "vam tenir molta sort perquè quan va passar tot estàvem en una avinguda molt ampla".

Explica que "en la primera onada del terratrèmol vaig veure com queien trossos de les façanes d'alguns edificis, com si algú estigués fent obres a dins, però en les onades següents es va notar molt més perquè l'asfalt s'ondulava com si fossin onades del mar". Recorda que en aquell moment ja va pensar que "seria alguna cosa important" per la forma en com es movia el paviment.

Climent explica que els danys estructurals més importants els han rebut els edificis més antics de les zones més degradades de les ciutats. En canvi, els hotels i estructures més modernes només han quedat afectades per la part de fora.

Detalla que a la conferència hi havia entre 1.200 i 1.500 persones. Han organitzat un punt per donar sang, al qual la gran majoria dels assistents han contribuït.

Subscriu-te per seguir llegint