Corea del Sud ha anunciat el desenvolupament d’una prova PCR per detectar la presència del virus SARS-CoV-2 i que és capaç d’identificar les cinc principals variants conegudes del patogen, inclosa l'òmicron.

L’Agència per al Control i la Prevenció de Malalties Infeccioses de Corea (KDCA) ha informat del desenvolupament d’aquest reactiu. Aquesta notícia converteix el país asiàtic en el primer del món capaç de detectar les cinc variants més comunes (alfa, beta, gamma, delta i òmicron) amb un sol test.

Aquest kit, que ha tingut un desenvolupament publico-privat, començarà a utilitzar-se a Corea del Sud a partir del pròxim 30 de desembre en un moment clau, atesa la ràpida propagació de l’òmicron, més contagiosa que la resta de variants.La directora del KDCA, Jeung Eun-kyeong, ha assegurat en un comunicat que fins ara, amb la seqüenciació genòmica actual, quan es confirmava una infecció de covid-19 «es trigava de 3 a 5 dies a determinar si el cas confirmat havia sigut infectat amb la variant òmicron».

Gràcies a la nova PCR es podran tenir els resultats de l’anàlisi entre 3 i 4 hores després que la persona hagi sigut testada, ha afegit.