Capten per primera vegada una llúdriga sortint del mar Mediterrani

L'animal és un mascle adult que podria formar part dels primers exemplars que viuen gran part del temps a l'aigua salada

Capten per primera vegada una llúdriga sortint del mar Mediterrani

Redacció

Redacció

Per primer cop, una càmera ha pogut captar una llúdriga sortint del mar Mediterrani. La imatge s'ha gravat en una platja del Cap de Creus i suposa una fita, ja que mai s'havia aconseguit poder capturar imatges com aquestes.

Al vídeo, l'animal s'acosta a poc a poc a una càmera situada al terra, mentre va mirant als costats observant el seu entorn. Llavors, la curiositat el porta a voler mirar de prop l'aparell, fins al punt de topar-se amb l'objectiu. És en aquell moment quan decideix prosseguir amb el seu camí i sortir del camp de visió.

L'exemplar enxampat per les càmeres és un mascle adult que podria formar part dels primers que viuen la gran part del temps al mar. De fet, des del 2016, es té constància que hi ha una desena d'individus d'aquesta espècie d'aigua dolça que viuen al litoral de l'Empordà.

Les imatges estan captades en el marc del Projecte de caracterització de les llúdrigues amb costums litorals a l’Alt Empordà que estan duent a terme el Departament d’Acció Climàtica i la Fundació Barcelona Zoo amb el suport de Damm.

Aquest projecte busca conèixer com és la vida d'aquests grups de llúdrigues que fan vida a l'aigua salada. Enguany, es preveu ampliar el mètode de seguiment d'aquests animals, i implantant-se tècniques de vigilància de recorreguts a peu i en embarcacions, entre d'altres. Així, es pretén determinar el nombre de grups familiars, a banda de conèixer els seus hàbits i la seva alimentació.