Jordi Pesarrodona abandona definitivament el secretariat de l'ANC

La decisió del bagenc, que ja va renunciar a ser vicepresident de l'entitat, engreixa la crisi dins de l'Assemblea

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, i el vicepresident de l'entitat, Jordi Pesarrodona, en una roda de premsa davant del TSJC

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, i el vicepresident de l'entitat, Jordi Pesarrodona, en una roda de premsa davant del TSJC / Sara Escalera

ACN

Nova dimissió al secretariat nacional de l'ANC. Després de la marxa coordinada de tretze membres de la cúpula de l'entitat, el que fos vicepresident de Dolors Feliu, el bagenc Jordi Pesarrodona, abandona també el secretariat. De fet, temps enrere ja havia renunciat a ser el número dos de l'Assemblea per les seves diferències amb Feliu i el seu nucli dur, i ara marxa definitivament de la direcció de l'entitat.

Segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat l'ACN, Pesarrodona ha enviat una carta a l'entitat per a comunicar la seva decisió. La dimissió posa de manifest que s'han fet més profundes les seves diferències amb Feliu i, alhora, engreixa la crisi que ve patint l'Assemblea. Fa tres setmanes ja van dimitir 13 secretaris nacionals contraris a la decisió de presentar una candidatura electoral al marge dels partits independentistes. Els crítics van acusar la presidenta de l'entitat d'imposar el seu propi pla per armar l'anomenada 'llista cívica', des de l'autoritarisme i l'abús de poder.

Pesarodona era considerat una figura de consens, tot i que recolzava les reivindicacions dels crítics. El dia de la seva renúncia com a vicepresident va assegurar que es mantindria al secretariat i que exerciria el càrrec de número dos fins que hi hagués un substitut, encara que finalment no ha estat així.

La presidenta i el vicepresident de l'ANC, Dolors Feliu i Jordi Pesarrodona, a la manifestació

Pesarrodona, al costat de Feliu, en una manifestació / ARXIU/ACN

L'elecció del nou vicepresident serà el proper 18 de març, a la reunió mensual del secretariat. El relleu pot ser un nou punt de fricció dins de l'entitat, ja que cal el suport de dues terceres parts dels secretaris. Uriel Bertran, afí a Feliu, havia d'assumir el càrrec a partir del maig, quan comença el segon any de mandat. No obstant, va renunciar a fer-ho per intentar apaivagar tensions amb els crítics.

Abans d'aquesta data, però, hi ha una altra cita important al calendari de l'ANC. Aquest cap de setmana se celebra la Conferència Nacional del Moviment Independentista, on hi participaran una quarantena d'entitats independentistes. L'objectiu és analitzar com es pot reactivar el moviment independentista i proposar una nova estratègia. Entre els temes que es tractaran, hi consta el de la llista cívica. Des de la cúpula asseguren que no és el tema central, encara que els crítics ho veuen com una presentació i posada en marxa de la iniciativa.