Operació tornada de Sant Joan: 148.000 vehicles han tornat a l'àrea de Barcelona aquest diumenge, el 57% dels previstos

Un cotxe avariat a Sitges ha obligat a tallar la C-32 momentàniament cap al sud

Cues a l'AP-7 després de l'incendi d'un autobús

Cues a l'AP-7 després de l'incendi d'un autobús / ACN

ACN

Un total de 148.042 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 12.00 i les 18.00 hores d'aquest diumenge, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Es tracta del 56,9% dels 260.000 desplaçaments previstos per a aquesta jornada de l'operació retorn de Sant Joan.

 A primera hora de la tarda hi hagut circulació intensa a l'AP-7 a la Roca del Vallès cap a Barcelona i a l'eix viari entre Castell-Platja d'Aro i Maçanet de la Selva en diversos trams per incorporar-se a la mateixa AP-7. D'altra banda, a la Jonquera continuen les retencions per l'incendi d'un autocar també a l'AP-7. Poc després de les 17.00 hores un vehicle avariat ha obligat a tallar la carretera C-32 a Sitges cap al sud, però aquesta incidència ja s'ha solucionat.

En el dispositiu de l'operació tornada del primer cap de setmana d'estiu s'han instal·lat més de 100 km de carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l'AP-7 nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l'AP-7/B-23 entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei i a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat, per augmentar la capacitat viària d'aquestes vies i trams.

A més, també s'han habilitat altres mesures especials a la C-65 i GI-662 a la Costa Brava, a la N-340 al Vendrell, a la C-14/N-240 a Montblanc, i al carril bus-VAO de la C-58, que s'ha obert a tots els vehicles excepte a camions.