Resultats eleccions generals a Vilanova i la Geltrú

Consulta a Regió7 quines han estat les forces polítiques més votades a Vilanova i la Geltrú aquest 23-J

Segueix l'escrutini d'aquest diumenge en directe

Arxiu

Arxiu / Mireia Arso

Espanya viu aquest 23 de juliol les eleccions generals. A Vilanova i la Geltrú, els comicis obren la possibilitat de saber si els ciutadans mantindran el mateix sentit del vot de les eleccions municipals celebrades fa tan sols dos mesos o el variaran. Ara està en joc la Moncloa. El resultat del 23-J, al qual concorren una quinzena de formacions amb opcions d'obtenir escó, marcarà el futur de l'Estat i, segurament, tornaran a ser necessaris els pactes. També caldrà veure quin paper juga el votant indecís i la participació, ja que els comicis se celebren en un moment de l'any quan molta gent és de vacances.

Resultats de les eleccions a Vilanova i la Geltrú

Durant tot aquest diumenge, i des de l'obertura dels col·legis electorals a les 9 del matí, Regió7 està seguint en directe la jornada electoral. Consulta a l'especial informatiu de Regió7 l'última hora d'aquestes eleccions 23 de juliol i coneix al moment les últimes notícies. A més, des de les 8 de la tarda t'oferim en viu l'evolució de les dades de l'escrutini a Vilanova i la Geltrú a i a tot Espanya. Tens desglossats al nostre cercador el nombre de vots que va sumant cada partit i podràs veure en directe quina és la força preferida a Vilanova i la Geltrú per l'electorat.

Els polítics han viscut uns últims 15 dies de campanya intensos, amb una agenda plena d'actes públics amb l'objectiu d'intentar convèncer aquells votants amb dubtes. D'aquesta capacitat de mobilització dependrà la renovació de les alcaldies als diferents municipis de Catalunya, on previsiblement entraran cares noves als plens i poden haver sorpreses a cada alcaldia.

Unes eleccions generals amb tot per decidir

Avui, 23 de juliol, estan cridats a votar tots els ciutadans empadronats majors de 18 anys. Des del moment en què el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar l’avanç electoral el 29 de maig, un dia després dels comicis municipals i autonòmics en els quals el PSOE va patir un mal resultat i el PP va sortir enfortit, les formacions polítiques van començar a dibuixar les seves estratègies polítiques. Els resultats de les eleccions del 28-M van minvar el poder territorial dels socialistes i Sánchez va decidir agafar el toro per les banyes i avançar el final de la XIV legislatura. El primer Govern de coalició d’esquerres de la democràcia tenia data de caducitat. Només dos dies després, el líder del PSOE va reconèixer davant els diputats i senadors del seu partit que va prendre la decisió d’avançar les eleccions generals per la seva «consciència».

D’aquesta manera, el compte enrere es va posar en marxa i el calendari va començar a apressar els partits, que havien de configurar les seves candidatures al Congrés i al Senat al mateix temps que es lliuraven les negociacions per establir els parlaments autonòmics i els ajuntaments. Pedro Sánchez mantindrà la presidència del Govern espanyol? Anirà a mans d'Alberto Núñez Feijóo? Les enquestes ho han deixat tot obert i Sumar i Vox segurament hi tindran moltes coses a dir, també ERC, Junts i Bildu.

Els resultats i les possibles aliances que es forjaran després del 23-J determinarà qui s'imposa en la política de l'Estat. Segueix en directe les últimes notícies de les eleccions 2023 a Regió7.