Pàmies desafia Salut i farà l'acte per promoure el lleixiu com a cura de l'autisme tot i la prohibició

El curandero ha suprimit la inscripció prèvia per facilitar l'assistència a la cita, que tindrà lloc a Balaguer

El pagès i activista Josep Pàmies, al I Congrés de Salut Censurada, a Balaguer, el 28 de setembre de 2019

El pagès i activista Josep Pàmies, al I Congrés de Salut Censurada, a Balaguer, el 28 de setembre de 2019 / Oriol Bosch

ACN

Josep Pàmies ha desafiat el Departament de Salut amb un missatge a través de les xarxes socials en què anuncia que farà l'acte previst per a aquest dissabte a Balaguer on promourà el lleixiu com a cura de l'autisme tot i la prohibició del Govern. L'acte organitzat pel pagès i curandero inclou una xerrada amb Gregorio Placeres. Per facilitar-hi l'assistència Pàmies ha suprimit la necessitat d'inscriure-s'hi prèviament. Cal recordar que Salut li ha ordenat que suspengui l'acte i que el Col·legi de Metges de Lleida ha denunciat la conferència a la Fiscalia. El conseller Manel Balcells s'ha mostrat rotund amb Pàmies i ha alertat que pràctiques com plantejar lleixiu per tractar l'autisme "posen en perill la vida i la salut de la gent".

"No només és intrusisme, és un farsant i un estafador", ha subratllat Balcells. De moment, Salut ha prohibit l'acte i el conseller ha assegurat que posaran en marxa tots els mecanismes perquè no se celebri i que, en cas que s'acabi fent, el Govern actuarà.

Diverses entitats de persones amb autisme i familiars han expressat el rebuig contra aquesta conferència i n'han demanat la suspensió. Les associacions alerten que aquest tipus de pràctiques generen falses expectatives. Pàmies ja va ser multat fa cinc anys amb 600.000 euros per promoure aquest producte.