Aragonès remarca que Vergés no està sent investigada pels missatges que l’assenyalen per la vacunació d’agents espanyols

El president defensa que l’estratègia d’immunització per la covid-19 va seguir sempre “criteris estrictament sanitaris”

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, durant un ple del Parlament

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, durant un ple del Parlament / arxiu

ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sortit aquest dimecres en defensa de l’exconsellera de Salut i actual diputada d’ERC, Alba Vergés, després que s’hagin donat a conèixer uns missatges d’un càrrec proper a ella en la conselleria que l’assenyalen per l’aturada en la vacunació d’agents espanyols membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant la primera campanya d’immunització de la covid-19. Després de demanar “rigor” a Cs, que l’ha interpel·lat per la qüestió a la sessió de control del Parlament, Aragonès ha remarcat que Vergés “no està sent investigada” per aquests missatges ni pel cas.

Tal i com ha explicat, en el seu dia “es va sol·licitar al TSJC que s’investigués l’exconsellera i ho va rebutjar” i ara “hi ha una petició del Ministeri Fiscal perquè sigui així”. “Però avui Vergés no està sent investigada i veurem què decideix el TSJC”, ha afegit rotund el president. A més, Aragonès ha defensat que “els criteris” que es van seguir en la campanya de vacunació “van ser estrictament sanitaris i son les raons que hi ha darrere de tota l’estratègia de vacunació”.