Els sindicats de Renfe i Adif convoquen quatre dies de vaga contra el traspàs de Rodalies

Les aturades tindran lloc els pròxims dies 24 i 30 de novembre i 1 i 4 de desembre

Usuaris de Renfe

Usuaris de Renfe / ARXIU/OSCAR BAYONA

EP

Els comitès d'empresa de Renfe i Adif han acordat convocar vagues els dies 24 i 30 de novembre i 1 i 4 de desembre després de les reunions celebrades aquest dimarts, segons han informat fonts sindicals a Europa Press.

Aquestes reunions extraordinàries han tingut lloc en les dues empreses públiques després de conèixer-se l'acord aconseguit entre PSOE i ERC la setmana passada per a traspassar Rodalies a la Generalitat. Des que transcendís l'acord, tots els sindicats han criticat aquest acord per la falta d'informació respecte a les condicions laborals de les plantilles, tant de l'operador com de l'administrador de la infraestructura.

Des del Ministeri defensen que es tracta només d'un acord polític que no aborda, de moment, aspectes tècnics sobre com es duria a terme aquest traspàs de competències entre Estat i Generalitat. Al mateix temps, des del Govern han assegurat que es garantiran les condicions laborals de tots els treballadors i que es farà un conveni de col·laboració entre Generalitat i Renfe per a facilitar la mobilitat laboral.

Aquest conveni recollirà el respecte als drets laborals adquirits pels treballadors, i el Govern s'ha compromès amb les organitzacions sindicals a explicar-los com es realitzarà el traspàs i al fet que la gestió continuarà sent 100% pública.

Si PSOE i Sumar aconsegueixen finalment tirar endavant la investidura, en principi es traspassarà únicament les vies que serveixen a les línies R1, R2 i R3.

Posteriorment, s'analitzarà el conjunt de la xarxa a Catalunya per a futurs traspassos, però sempre que no afectin els trànsits ferroviaris de més d'una comunitat autònoma o al trànsit internacional, que no incloguin el trànsit de mercaderies o que puguin desagregar-se de la xarxa d'interès general de l'Estat.