Elena anuncia que la nova convocatòria de Bombers que sortirà les properes setmanes s’amplia fins a 300 places

El conseller presideix el lliurament de diplomes a 250 aspirants que s’han graduat

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en una imatge d'arxiu / Maria Aladern

ACN

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dimecres que la nova convocatòria de Bombers que sortirà les properes setmanes s’amplia fins a 300 places. Elena ha presidit aquest matí l’acte de lliurament de diplomes de la 24a promoció del curs de formació bàsica per bomberes i bombers de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). En total, s’han graduat 250 alumnes, dels quals 11 són dones. “No hi pot haver només un 2% de bomberes, i s’està revertint”. “La feminització no té aturador”, ha dit el conseller després que s’hagi aplicat la reserva del 40% de places en les convocatòries d’accés al cos.

Un cop s’incorporin al cos de Bombers, els 250 aspirants que s’han graduat hauran de superar una fase de pràctiques de 600 hores de servei efectiu. 

Són els alumnes que han superat el curs de formació bàsica de més de 700 hores lectives que els capacita per a la tasca que faran i que van iniciar el mes de març passat.

La mitjana global dels 250 aspirants ha estat de 31,4 anys (29,5 les dones i 31,5 els homes). Per nivell d’estudis, 160 alumnes han accedit al curs amb estudis universitaris, 53 amb un Cicle Formatiu de Grau Superior i 19 amb batxillerat.

“Aquests 250 bombers i bomberes són el que necessita el cos.I el cos de Bombers és el que necessita el nostre país”, ha dit Elena a l’acte, des d’on ha recordat la importància d’estar molt preparats per fer front al canvi climàtic i la sequera.

Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Marta Roca, ha donat la benvinguda i s’ha dirigit als graduats: “Podeu estar molt orgullosos de ser mereixedors de l’uniforme que avui porteu, però recordeu que també assumiu una gran responsabilitat. Aquesta professió requerirà al llarg de tota la vida la dedicació i implicació de la que heu demostrat ser capaços al llarg d’aquests mesos a l’Institut”.