Un intern de la presó de Ponent fa un forat a la paret per intentar matar l’ocupant de la cel·la del costat

Els fets van passar a la zona de reclusió de presos especialment perillosos

La cel·la on van passar el fets.

La cel·la on van passar el fets. / EPC

Juan José Fernández

Nova ocasió de perill en les presons catalanes. Durant la nit d'aquest dissabte, els funcionaris de la presó de Lleida han hagut d'intervenir davant un dels successos més greus que registra aquest centre penitenciari en l'últim lustre.

Un pres de nacionalitat espanyola i un altre magrebí van enredar-se en una baralla a mort per a la qual l'espanyol, Raúl G., va practicar un forat en la paret de la seva cel·la amb la presumpta intenció de travessar-la i passar a la cel·la del seu enemic, Aouladell R., segons informen fonts penitenciàries catalanes.

El detall més inquietant de l'incident, a part de la seva elevada violència, és que es tracta d'una cel·la de la zona de reclusió de presos especialment perillosos, conegut per les sigles DERT, departament especial de règim tancat, àrea a la qual se li suposa la necessitat d'un blindatge especial en les parets.

Arrencar un radiador

L'incident va tenir lloc a aproximadament les onze de la passada nit, quan el pres espanyol, lligat al món skinhead dels Casual, va esclatar davant els insults de l'altre intern. El pres va arrencar el radiador metàl·lic de la cel·la i va colpejar una paret fins a causar un forat. Després, amb un dels ganxos que suportaven el radiador podria haver-li servit d'arma en la baralla.

Els funcionaris de seguretat del mòdul en la secció 1A, que és la reservada per als interns més perillosos, van haver de reduir a tots dos homes. Un d'ells va haver de ser lligat perquè la situació no empitjorés.