Verge demana al futur Parlament que aprovi una llei trans catalana

Govern i Parlament celebren un acte institucional per commemorar el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia

La consellera d'Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge, durant l'acte insitucional de Govern i Parlament per commemorar el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia

La consellera d'Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge, durant l'acte insitucional de Govern i Parlament per commemorar el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia / Departament d'Igualtat i Feminismes

ACN

La consellera d'Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge, ha demanat aquest dijous a la tarda al futur Parlament de Catalunya que aprovi una llei trans catalana i que modifiqui la llei contra l'LGTBI-fòbia. Verge ho ha dit en el marc de l'acte institucional que l'executiu i la cambra catalana han celebrat la vigília del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia. Verge també ha posat en valor la tasca de l'equip que ha encapçalat els darrers tres anys Pere Aragonès, i ha assegurat que la "transformació feminista" ha estat "un eix de govern". També ha reclamat que no es faci "ni un pas enrere" en els "avenços que garanteixen els drets LGTBI".

Parlament i Govern han celebrat l'acte a la seu de la cambra catalana, i també hi ha intervingut la presidenta de l'ens, Anna Erra. Al seu parer, l'esdeveniment celebrat aquesta tarda "referma públicament el compromís institucional i polític a favor dels drets LGTBI", per la qual cosa ha fet una crida a la "responsabilitat" i "l'acció" dels diputats que conformaran el Parlament de la quinzena legislatura.

També s'ha felicitat pels avenços assolits en aquesta matèria tot i que ha demanat "no caure en l'autocomplaença" i "estar alerta" davant dels "intents d'involució" i de les "retòriques conservadores excloents o autoritàries que fomenten l'homofòbia o la transfòbia en una part de la població".

L'acte, conduït pel periodista David Àvila, ha començat amb la lectura a càrrec de l'activista Katy Pallàs del manifest del Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals amb motiu de la commemoració, un text que entre altres aspectes demana precisament que s'aprovi la llei trans catalana o la modificació de la Llei 11/2014 per adaptar-la als reptes actuals.