Els estudiants qualifiquen de “victòria històrica” el trencament de la UB amb Israel i aixecaran l’acampada divendres

Els participants a la protesta treballen amb sindicats per convocar una vaga general en suport de Palestina el juny

Bandera palestina i recreació del 'Guernica', en l'acampada d'estudiants a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB).

Bandera palestina i recreació del 'Guernica', en l'acampada d'estudiants a l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (UB). / arxiu

Laura Fíguls (ACN)

Els estudiants de l’acampada a la Universitat de Barcelona (UB) en suport de Palestina han anunciat que aixecaran la protesta a l’Edifici Històric aquest divendres a la tarda, quan farà 19 dies que la van iniciar. En un manifest que han llegit aquest dijous en roda de premsa, els estudiants afirmen que posen fi a l’acampada per “fer un pas en la lluita”, després que el Consell de Govern de la UB aprovés aquest dimecres trencar relacions i no establir nous convenis amb institucions d’Israel.

Els participants a l’acampada ho qualifiquen de “victòria històrica” i consideren que marca “un precedent” per a la resta d’universitats. Els estudiants també han anunciat que estan treballant amb sindicats per convocar una vaga general el juny.